,,Het is nu echt één groep, één team.” Brayen Bröcker kon vlak na Hoek – Noordwijk (2-3), het duel waarin de derdedivisionist kampioen werd, gelijk benoemen waarom juist dit Noordwijk de titel pakte. De ploeg van Kees Zethof werd in twee jaar eerst kampioen van de Hoofdklasse en plakte daar zaterdag direct een jaar later de schaal in de Derde Divisie aan vast. Een prestatie van formaat.

De linksback die zelf dit seizoen ook zeven keer scoorde en dertien assists gaf, kon na afloop z’n geluk niet op. ,,De jaren voor deze twee titels waren ook leuke jaren, maar dan waren er binnen de selectie altijd nog eigen groepjes. Dit is echt één team. Brian Braun en Pieter Vink van de technische commissie hebben samen met de technische staf deze groep samengesteld. Dat hebben ze perfect gedaan.”

Volwassen
Waar Noordwijk in voorgaande jaren op het laatste moment nog weleens alles uit z’n handen liet glippen, lijkt het huidige Noordwijk volwassener geworden. ,,Ajax (ama.), DOVO, ASWH. Ik heb het allemaal meegemaakt”, kijkt Bröcker terug. ,,Altijd was het steeds net niet. Maar nu zijn we op het niveau terecht gekomen waar de club thuishoort.”

Bröcker roemt naast het collectief ook enkele individuele eigenschappen van het elftal en kijkt met veel plezier uit naar de ontvangst op Sportpark Duinwetering.

Het gehele interview met de linksback van vv Noordwijk.

Gebruik je de app? Klik dan hier

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Hij is binnen: Noordwijk pakt in en tegen Hoek de schaal’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC