In zijn nopjes was Arjan Broekhof met het aantrekken van Eric Meijers. De nieuwe hoofdtrainer van VVSB kwam de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws wegens zijn uitingen in de documentaire ‘Voetbal is oorlog’. Broekhof liet zich niet leiden door eventuele reacties die hij bij de aanstelling van de nieuwe trainer zou krijgen en volgde zijn pad. ,,Eric was veruit de beste kandidaat.” 

De voorbije weken kwamen er verschillende namen naar voren voor de functie ‘hoofdtrainer VVSB 1′. Jan Zoutman zou kandidaat nummer één zijn geweest, maar zei de paars-gelen af voor een avontuur bij streek-en competitiegenoot Katwijk. Daarna werd de naam Pieter Mulders genoemd. Sterker nog: de oud-trainer van Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys was zelfs aanwezig bij het duel van z’n oude club tegen VVSB (3-0). Ook hij werd het niet.

,,Ik vind het niet chic om op bepaalde namen te reageren”, zegt Broekhof over het eventuele kandidaatschap van Mulders. ,,Zoals jullie weten hebben wij ook met Zoutman gesproken, maar hij ging aan de slag bij Katwijk. De trainers stonden in de rij om aan de slag te gaan bij ons. De situatie is op dit moment vrij penibel, maar er is ook een enorm grote uitdaging aanwezig.”

Uitdaging of niet. De keuze voor Meijers bleef verassend. De Nijmegenaar werkte de afgelopen drie seizoenen met wisselend succes bij Achilles’29. Hij zorgde ervoor dat de club op de kaart kwam in de Jupiler League, maar kon niet voorkomen dat de ploeg uit Groesbeek in het seizoen 2016/2017 degradeerde. De gevolgen waren desastreus; de vereniging kwam in een financieel moeras terecht en degradeerde het afgelopen seizoen uit de Tweede Divisie.

,,Het zou kortzichtig en dom zijn als wij ons door zo’n documentaire laten leiden”

,,Eric was veruit de beste kandidaat”, gaat de preses van de Noordwijkerhouters verder. ,,Hij heeft een behoorlijke staat van dienst, veel ervaring en kent de Tweede Divisie. Dat het een trainer is met een verleden in het betaalde voetbal is toevallig.  Dat was geen ‘must’ voor ons. Wij denken dat hij op de juiste manier kan werken met deze groep en dat hij kan aanvoelen wanneer hij zich in de groep moet bevinden of erboven moet staan.”

Volgens de Noordwijkerhouter waren ook de spelers en de spelersraad positief over de aanstelling van Meijers. Broekhof wilde vanaf het begin de spelers erbij betrekken, zodat hij met zekerheid een ‘goede’ trainer kon aanstellen. ,,De spelers hebben aangegeven wat voor type trainer zij denken nodig te hebben en dat kwam redelijk overeen met ons plaatje. Wij hebben op dit moment geen dictator nodig, maar iemand die weet hoe die met zijn spelers om moet gaan. Ik denk dat wij met Eric de juiste trainer hebben gevonden.”

Reacties
Tot slot ging de voorzitter ook in op de documentaire ‘Voetbal is oorlog’. Al hoefden er van hem niet teveel woorden over kwijt. ,,Wij hebben het tijdens de gesprekken er wel even over gehad en het besproken. Het zou kortzichtig en dom zijn als wij ons door zo’n documentaire laten leiden. Het waren geen handige opmerkingen van hem en dat weet hij. Wij hadden ook wel verwacht dat er veel reacties zouden komen op zijn aanstelling. Dat doet ons niet zoveel, hoor. Als je je daar wat van aantrekt, dan moet je deze functie niet bekleden.”

Archieffoto: Tino Stulen

Lees ook: ‘Meijers: ,,We moeten niet doen alsof ik de Messias ben”‘ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys