width=

Na afloop van het duel tussen VVSB en Katwijk kon er nog best een glimlachje van het gezicht af bij de Noordwijkerhoutse voorzitter Arjan Broekhof. Om zich heen zag hij een volle bestuurskamer. Een paar meter verderop zong Alex een paar Nederlandse klassiekertjes. Niks om zich zorgen over te maken.

Ondertussen besprak hij met een paar voetballers de wedstrijd die er zich zojuist had afgespeeld op De Boekhorst. Een klein babbeltje met Sven Verlaan of Tomas Arroyo. Of een drankje doen met Wilfred van Leeuwen. De toekomstig coach van Rijnsburgse Boys was één van de bezoekers van de bollenderby.

Eigenlijk kon je aan de preses niet zien dat zijn club zojuist verloren had. Een voorzitter kijkt natuurlijk niet alleen naar negentig minuten voetbal, maar bewaakt juist het algehele beleid. Broekhof was allang blij dat er na de wedstrijd vooral alleen gepraat werd over het spelletje en niet over zaken er omheen.

‘Klusje’
Dat is de afgelopen weken al genoeg gebeurd. Een ontslag van een trainer werkt als een magneet op zelfbenoemde ‘kenners’, journalisten of supporters. Meningen struikelen over elkaar. Wat moet VVSB nu doen? Moet interim-trainer Jack Honsbeek een contract voor langere tijd worden aangeboden? Mag hij ‘het klusje’ enkel tot de winterstop volbrengen?

,,Zoals altijd houden we de inhoud van de gesprekken intern. Maar, daaar zijn wij nog niet mee bezig. Iedere partij weet en wist van te voren dat we het sowieso tot de winterstop met elkaar gaan doen. De focus gaat eerst nog op de laatste competitiewedstrijd en het bekerduel tegen Roda JC.”

,,Het draaiboek ligt er natuurlijk al. Iedereen weet wat hij moet doen. Daar hoef ik mij absoluut geen zorgen meer over te maken.”

,,Daarna kijken we wel weer verder. Dat meen ik echt. Hetzelfde geldt voor de spelers. Die hele poppenkast om daar in november al aan te beginnen, doen wij niet aan mee. Rond de Kerst gaan we wel eens praten.”

De Noordwijkerhouters maken zich voor de winterstop op eigen bodem in ieder geval nog op voor één ‘voetbalfeestje’. VVSB ontvangt op 21 december eredivisionist Roda JC voor het duel in de achtste finale van de KNVB-beker. Daarvoor moesten de Noordwijkerhouters nog een setje extra lichten ophangen aan de lichtpalen, die ook al bij het duel tegen vv Katwijk werden gebruikt.

Draaiboek
De eredivisionist wordt ontvangen door een door het verleden ervaren geraakte vereniging. ,,Ik wil niet arrogant overkomen, maar het draaiboek ligt er natuurlijk al. Iedereen weet wat hij moet doen. Daar hoef ik mij absoluut geen zorgen meer over te maken. We hebben nu zo rond de 2000 kaarten verkocht met daarin zo’n 200 sponsorpakketten.”

,,We hebben nu ook online verkoop. Dat was even wennen, maar zorgde er tegelijkertijd voor dat er niet mensen hele avonden in de kantine moesten staan voor de kaartverkoop. Mochten er richting de wedstrijddag zelf nog kaarten beschikbaar zijn, dan kunnen we het alsnog doen.”

Archieffoto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)