VVSB is klaar voor de eerste wedstrijd in het tweeluik met Quick Boys, dat zegt de Noordwijkerhoutse voorzitter Arjan Broekhof. De preses verwacht woensdagavond rond de 3000 man op De Boekhorst. Daarvan zijn er ruim duizend Quick Boys-fan. ,,We hebben de club zoveel mogelijk kaarten gegeven als ze wilden. Quick Boys heeft er uiteindelijk elfhonderd verkocht”, legt de voorman uit.

De winnaar van de play-offs tussen de twee teams uit de Duin- en Bollenstreek plaatst zich uiteindelijk voor de Tweede Divisie. Waar de Katwijkers zich voor het eerst in de clubhistorie hopen te plaatsen voor de hoogste amateurcompetitie, willen de Noordwijkerhouters zich na een moeizaam seizoen voor het derde seizoen op een rij verzekeren van plaatsing in de Tweede Divisie.

Bekersfeer
,,Hoewel ik zin heb in deze wedstrijden, had ik ze liever niet gespeeld”, glimlacht Broekhof. ,,Anderzijds: we hadden vier maanden geleden ook al dood en begraven kunnen zijn. Er heerst weer een beetje een bekersfeertje in Noordwijkerhout. Dat gevoel kreeg ik dinsdagavond helemaal toen er kaartverkoop was in de kantine.”

,,We hebben met Quick Boys alles tot in den treure besproken.”

Met de bekerduels heeft VVSB inmiddels een aardige historie opgebouwd. De Noordwijkerhouters speelden in eigen huis al wedstrijden tegen De Graafschap, Telstar en Roda JC in de afgelopen jaren. ,,We hebben dus weleens voor hetere vuren gestaan. De draaiboeken liggen klaar. Er zijn extra tribunes geregeld, catering en extra stewards geregeld.”

Aardig
Die stewards moeten samen met gescheiden vakken voor thuis- en uitsupporters zorgen voor een veilige sfeer in Noordwijkerhouter. Ook wordt er geen alcohol geschonken op De Boekhorst. ,,We hebben met Quick Boys alles tot in den treure besproken. Het voordeel is dat we ook geen historie met elkaar hebben. We vinden elkaar aardig.”

De Katwijkse fans kwamen een week geleden na de uitwedstrijd tegen O.S.S. ’20 negatief in het nieuws. Volgens het Brabants Dagblad was de sfeer grimmig in Noord-Brabant. Broekhof verwacht geen problemen in Noordwijkerhout. ,,De politie zal ook een oogje in het zeil houden. Er zullen ook stewards van andere clubs aanwezig zijn om eventuele grote groepen fans van die clubs eruit te pikken. We zullen geen gerucht onderschatten. Laat de twee clubs het op het veld uitvechten, dan maken we er buiten een feestje van.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Dit was niet het seizoen van Wesley Goeman’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)