,,Als je dan na afloop op je telefoon kijkt en je ziet de uitslagen bij de andere wedstrijden hink je toch weer even op twee gedachten. Als we nou gewonnen hadden…” Tom Broekhuizen wist na afloop van Alphense Boys-SJC even niet waar hij naartoe moest gaan met z’n gevoelens. De middenvelder speelde met de Noordwijkse club gelijk in Alphen aan den Rijn, maar had door het gelijkspel van Achilles 1894 en verlies van Hollandia misschien verder kunnen uitlopen in de Hoofdklasse.

Toch zullen de Noordwijkers niet geheel ontevreden de bus in zijn gestapt. De koploper van de Hoofdklasse keek tot drie minuten voor tijd tegen een 1-0 achterstand aan. Topscorer Tom Duindam schoot de Noordwijkers op gelijke hoogte in de tweede helft, waardoor de twee ploegen met een 1-1 eindstand van het veld afliepen.

Niet die uitslag, maar vooral het spelbeeld geeft nog wel te denken in Noordwijk. SJC leverde volgens Broekhuizen weer een matige eerste helft af. Hoewel de ploeg in de tweede helft via een penalty op achterstand kwam, bleek het spel in dat bedrijf wel een stuk beter. En dat lijkt bij SJC inmiddels een repeterend verhaal te worden.

,,Juist op het moment dat onze tegenstanders kapot zijn, kunnen wij nog een tandje bijschakelen.”

,,Als jij weet waar het aan ligt, mag je het nu tegen me zeggen”, lacht Broekhuizen.  ,,We beginnen vaak te slap. Ik geloof niet dat het door gemakzucht komt. Daar zijn wij de ploeg niet naar. Maar tegenstanders stellen zich tegen een koploper misschien wel wat anders in.”

Daarbij moet gezegd worden dat SJC in ieder geval fit oogt. En dat dat misschien ook wel één van de redenen is waarom SJC vooral in de tweede helft toeslaat, denkt de middenvelder uit Lisse. ,,We komen vaker terug van een achterstand. We tonen dus wel veerkracht. Conditioneel zijn we ook vaak sterker. Juist op het moment dat onze tegenstanders kapot zijn, kunnen wij nog een tandje bijschakelen. Daar kan het ook aan liggen. Tegenstanders willen er tegen de koploper toch vaak opklappen.”

Marvin Sloos probeert een bal binnen te houden

De 25-jarige voetballer is zelf in ieder geval happy op de Lageweg. De middenvelder verlengde onlangs z’n contract en zal dus ook volgend seizoen nog in het zwart-wit van SJC spelen. ,,Ik speel, heb het naar m’n zin, vind het een mooie club. Ik zit gewoon prima op m’n plek. Het is nu een mooie uitdaging om met deze ploeg te promoveren naar de Derde Divisie. Een kampioenschap zou helemaal een bekroning zijn op het jaar. Maar zo ver is het nog lang niet.”

,,Kijk maar naar mijn vorige clubs; VVSB en FC Lisse. Dat zijn identieke verenigingen.”

Broekhuizen praat over SJC alsof hij er al jaren speelt. Alsof het al sinds mensenheugenis ‘zijn cluppie’ is. ,,Het is een ‘zogenoemde’ warme club. Dat vind ik belangrijk. Dat hoort bij mij. Aan de andere kant heb ik ook tien jaar in de jeugd van ADO Den Haag gevoetbald. En ook daar heb ik mij thuis gevoeld, ook al was het een hele andere sfeer.”

,,Maar nu speel ik voetbal, omdat het mijn hobby is. En dan vind ik gezelligheid ook belangrijk. Kijk maar naar mijn vorige clubs; VVSB en FC Lisse. Dat zijn identieke verenigingen.”

Foto’s: Johanna Wever

Samenvatting Alphense Boys – SJC (Beelden: Studio Alphen)