Tom Broekhuizen is als speler van SJC een regisseur. Hij is niet die fijnbesnaarde speler, geen type straatvoetballer. Althans, zo komt hij niet over. ,,Dan zal ik je in de zaal waarschijnlijk toch wel verbazen”, prikkelt Broekhuizen. ,,Er zijn vrienden die mij wel van het ‘pleintjesvoetbal’ kennen. Misschien is het met jullie zaalcup de perfecte gelegenheid om die skills weer eens te tonen.” Broekhuizen is één van de aanwezigen op de HORESCA HORECAVO Zaalcup 2018.

Broekhuizen (26) meent het. Ook al laat hij op het veld zien over een goede techniek te beschikken en blijft hij niet het type dat het liefst eerst een mannetje voorbij speelt: in de zaal is dat anders zijn. ,,Het is een plek waar een creatieve speler vaak belangrijk is.”

,,Ook de omschakeling is een belangrijk aspect in het zaalvoetbal”, gaat Broekhuizen verder. ,,Het veld is alleen niet zo groot. Een team dat goed op elkaar is ingespeeld, zal het ook goed doen tijdens een zaaltoernooi. Verder ken je weinig rustmomenten, maar duren de wedstrijden niet zo lang.”

‘Dooie punt’
En misschien zit daar juist wel een klein, zwak schakeltje bij de Lisser. ,,Ik heb astma. Op het veld moet ik dan altijd even over ‘het dooie punt’ komen. In de zaal is daar amper tijd voor. Het is een hele andere inspanning dan op het veld.”

De oud-voetballer van FC Lisse en VVSB heeft in ieder geval zin om het op te nemen tegen eerste elftallen van andere clubs. Teams waar ook vrienden tussen zitten. ,,Het is ook een ideaal momentje tussen de kerstdiners en oliebollen in. Dan is het ook wel even lekker om te sporten en op een ontspannen manier met je teamgenoten iets te doen.”

,,Maar in de zaal wil iedereen van elkaar winnen.”

,,Vorig jaar was ik geblesseerd. Toen ben ik er wel geweest, maar liep ik daar meer een beetje als coach rond. Nu kan ik spelen. Daarnaast is het altijd leuk om met andere spelers van andere clubs beetje bij te praten. Dan zie je vanzelf wel een clubje jongens ontstaan die het goed met elkaar kunnen vinden. Maar in de zaal wil iedereen van elkaar winnen.”

Voordat het zo ver is, wacht SJC overigens nog één kraker van jewelste in de Derde Divisie. De ploeg van Sjaak Polak neemt het zaterdag op tegen Quick Boys, streekgenoot en nummer twee van de competitie. En hoewel het een lastig karwei gaat worden voor de zwart-witten, is de stemming opperbest in het SJC-kamp.

,,Toegegeven, aan het begin was het toch een beetje – oneerbiedig gezegd – een ‘bij elkaar geraapt zooitje’.”

,,Dat mag ook wel na twee overwinningen op een rij. We hebben ook een beetje vrijaf gekregen. Maandag hoefden we sowieso niet te trainen en dinsdag hebben er een paar met het Onder-21 team meegedaan, anderen hebben zich laten verzorgen of kregen rust.”

,,We zijn echt serieus klaar voor zaterdag. We willen laten zien dat we als team beter zijn geworden de afgelopen maanden. De sfeer is goed, we zijn een collectief geworden. Toegegeven, aan het begin was het toch een beetje – oneerbiedig gezegd – een ‘bij elkaar geraapt zooitje'”, is Broekhuizen eerlijk. ,,Misschien zijn we nog niet zo ver als dat Quick Boys is. Maar het is een aardige krachtmeting. We hebben een plan om ze te bestrijden. Maar dat zien jullie zaterdag wel.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Het perfecte (plak)plaatje: Jeffrey Ket’POPULAIRE BERICHTEN