Na de harde knock-out van SJC tegen DOVO schaafden de Noordwijkers logischerwijs de speelstijl wat bij. De opvallendste verandering daarin is dat middenvelder Tom Broekhuizen nu als centrale verdediger speelt. Ook in de burenruzie tegen Noordwijk stond de handige voetballer daar weer geposteerd. Inmiddels heeft de geboren Lissenaar de positie omarmd en laat hij wekelijks zien dat hij zich er steeds lekkerder voelt. 

Drie keer moest de SJC-defensie zaterdag capituleren in de derby. Maar wie de totstandkoming van minimaal twee van die doelpunten in ogenschouw neemt, zal de zwart-witte verdediging niet veel verwijten. Noordwijk scoorde één keer uit een onterechte gegeven penalty (Jordy Groot speelde met zijn sliding zuiver de bal, red.) en vond een keer het net door een van richting veranderd afstandsschot van Raies Roshanali. Aan de verdedigende organisatie van SJC viel verder niet veel aan te merken. ,,Die wedstrijd werd echt getekend door de strafschop, wat er gewoon honderd procent geen was. Dat gaf de scheidsrechter later zelfs nog toe”, was de frustratie van Broekhuizen.

,,Dat is gewoon een bikkelaar: echt een blok beton”

Broekhuizen is nu dus een belangrijke spil in de nieuwe structuur. Als je de eigenschappen van hem op een rijtje zet, is de vondst van trainer Sjaak Polak eigenlijk heel verklaarbaar. Broekhuizen is rustig aan de bal, goed in de communicatie, fysiek sterk en ziet het moment van verdedigend ingrijpen. Toch moest de voetballer zelf uiteraard eerst nog even wennen. ,,Het was even inkomen. Je hebt het spel voor je en je kan alles zien. Ik voel me nu wel op me gemak”, zei Broekhuizen, nog ernstig balend van het onnodige verlies.

De vaste partner achterin van Broekhuizen is Tracy Kapata. Zaterdag voegde linkspoot Hakan Bayram zich nog bij dat duo, omdat de thuisploeg ervoor koos om met vijf achterop te spelen. ,,Met Tracy naast je spelen is lekker. Dat is gewoon een bikkelaar: echt een blok beton. En ik denk dat we het heel snel hebben opgepakt”, vond Broekhuizen, voor wie voetballen van achteruit nog moeilijk is vanwege de hoge druk van de meeste tegenstanders.

Opstaan
Met het nieuwe koppel in de achterhoede richtte SJC zich na een hele pijnlijke nederlaag tegen DOVO (8-1) weer knap op. ,,In de drie daaropvolgende wedstrijden hebben we zeven punten gepakt. Dat geeft vertrouwen. Deze wedstrijd verlies je, maar we moeten niet bij de pakkenneer gaan zitten en dat gaan we ook zeker niet doen. We hebben een goede groep met jongens die stappen aan het maken zijn.”

De algehele lijn geeft de omgeturnde middenvelder dus zat vertrouwen voor de verloop van de rest van het seizoen. ,,Als we zo doorgaan dan. Ik heb het al eerder gezegd. Wij gaan gewoon onze puntjes pakken, daar ben ik echt niet bang voor.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Polak: ,,Mijn weekend is naar de (…)” (plus video)’


Bekijk hier het hele interview met Tom Broekhuizen. 

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA