Raymond Bronkhorst keert terug als trainer in het topamateurvoetbal. Hij wordt komend seizoen coach van IJsselmeervogels, zo is donderdag bekendgemaakt. Bronkhorst leverde een jaar terug zijn doorlopende contract bij FC Lisse in vanwege een kans op maatschappelijk gebied.

In maart 2023 werd duidelijk dat Bronkhorst een aantal maanden later afscheid zou nemen als trainer op Ter Specke. “Ik ben recent gestart in een nieuwe rol en dat vraagt heel veel werktijd. En ik wil het niet half doen want dat verdient FC Lisse niet”, vertelde hij.

Desastreus seizoen op Ter Specke
Onder Bronkhorst werd FC Lisse kampioen van de Derde Divisie en kende het vervolgens een uitstekend jaar op het hoogste amateurniveau. Het afgelopen seizoen verliep desastreus. Bronkhorst’ opvolger Richard van Heulen werd al na acht duels ontslagen en ook onder Sjaak Polak kon het tij niet worden gekeerd.

De kans is groot dat Bronkhorst komend seizoen zijn oude club tegenkomt. IJsselmeervogels greep namelijk naast promotie en daarmee een snelle terugkeer in de Tweede Divisie. Bronkhorst was tussen 2008 en 2012 speler van de Rooien.

Niet naar ODIN
Op de website van zijn nieuwe werkgever geeft Bronkhorst aan goede gesprekken te hebben gehad met de beleidsbepalers . “Parallel daaraan heb ik dit open met mijn werkgever besproken en er in goed overleg voor gezorgd dat ook daar de ruimte ontstaat om deze functie te gaan vervullen. Ook heb ik ODIN ’59 moeten inlichten dat ik de rol van hoofd jeugdopleiding die ik daar zou gaan vervullen heb moeten afzeggen. Ik geloof er namelijk in dat wanneer je iets doet, je dat met volle overtuiging moet doen, zodat je er de volle energie in kunt steken. Dat zei ik al toen ik vertrok bij FC Lisse om mijn huidige functie als teamleider goed uit te kunnen voeren en dat geldt nu niet anders bij IJsselmeervogels.”

Klik hier om naar het bericht van IJsselmeervogels te gaan

Lees ook: Bronkhorst laat doorlopend contract ontbinden, FC Lisse schuift Van Heulen komende zomer door

POPULAIRE BERICHTEN