FC Lisse verloor zaterdagmiddag de derby tegen Quick Boys met 3-1. Trainer Raymond Bronkhorst zag dat zijn ploeg wel blafte, maar niet beet. “Wat je ziet is dat we best prima voetbal spelen. Ik vond dat we er na een moeizame eerste tien minuten steeds beter inkwamen en met durf en lef positiespel probeerden te spelen. Het was alleen tot twintig meter van de goal, we creëren geen kansen.”

“In de eindfase moeten we veel meer initiatief tonen, meer lopende mensen hebben en snellere keuzes maken”, vervolgde Bronkhorst. “Als we dat voor elkaar gaan krijgen, dan ga je op deze manier veel kansen bij elkaar spelen. En dan maakt het niet uit wie de tegenstander is.”

Bij Lisse schoof centrale verdediger Allon Koene in de eerste helft een aantal keer prima in. Het leidde tot verontwaardiging op de Quick Boys-bank en ook op de tribune, waar de geblesseerde Danny van den Meiracker naar assistent-trainer Mourad Mghizrat riep dat Youssef el Kachati op zijn verdedigende taken moest worden gewezen. El Kachati liet Koene een aantal keer onbedreigd opstomen.

“Bij ons moeten de backs eroverheen knallen, of een centrale verdediger, en dan moeten de backs het klein maken. Dan gebeurt er wat”, zei Bronkhorst, om vervolgens weer het manco van zijn ploeg aan te stippen. “Maar dan moet de eindpass wel goed zijn of moet iemand met honderd procent de zestien insprinten om een echte kans te creëren. Dat hebben we nagelaten.”

Bronkhorst erkende dat de 60e minuut het breekpunt van de wedstrijd was. Eerst liet Jeffrey Klijbroek een enorme kans op de gelijkmaker onbenut, waarna Quick Boys in de tegenaanval de 2-0 liet aantekenen via Dyllando Panka.

“Wij kwamen de tweede helft uit de kleedkamer met de intentie om de winst er nog uit te slepen”, stelde Bronkhorst. “Dan krijg je een heel grote kans en is het doodzonde dat je ‘m niet maakt. Vervolgens haal je de counter er niet uit, maak je geen overtreding, maar zie je ook de individuele klasse van El Kachati. Die maakt even gebruik van mijn centrale verdediger om weg te draaien. Dat is een stukje slimheid waarin wij nog moeten groeien.”

In de slotfase redde Lisse nog de eer via een treffer van Enzo Stroo. Hoewel slechts een goal voor de statistieken was Bronkhorst daar content mee. “Enzo had het zwaar vandaag. Dat kan een keer gebeuren. Normaal is hij echt een aanspeelpunt voor ons, dat was hij hier in de oefenwedstrijd in de voorbereiding ook absoluut. Ik ben blij dat hij zijn goaltje heeft meegepikt. Vorig seizoen maakte hij er 23 en nu stond hij nog droog. Dit geeft hem ook weer vertrouwen.”

Al met al zei Bronkhorst met vertrouwen uit te kijken naar de nabije toekomst. “We zijn echt aan het ontwikkelen. Wat dat betreft ben ik wel blij met het vertoonde spel, zeker ook ten opzichte van afgelopen dinsdag (0-3-verlies tegen DVS’33). We zijn veel meer aan voetballen toegekomen, maar je moet jezelf wel gaan belonen.”

Foto’s: Hubert Habers /FC Lisse

Lees ook: Reacties Bjelica en Mussche na Quick Boys – FC Lisse (3-1)


POPULAIRE BERICHTEN