Cees Bruinink zal voorlopig nog wel even de honneurs waarnemen bij vv Katwijk als interim-trainer. Zoveel werd wel duidelijk na afloop van het thuisduel tegen Jong Sparta Rotterdam. De technisch directeur van de oranjehemden verwacht dat zijn club nog wel enige tijd nodig heeft om een opvolger te benoemen voor de vroegtijdig vertrokken Jack van den Berg.

,,Als club hebben we zelf nog niemand benaderd”, verduidelijkte Bruinink de huidige situatie. ,,Wel zijn we druk bezig de voorgeschiedenis van de in onze ogen potentiële kandidaten na te trekken. Daarnaast hebben er zich natuurlijk ook een aantal gegadigden zelf bij ons gemeld.”

,,Al met al is de spoeling zo vroeg in het seizoen toch al dun.”

,,Om tot een weloverwogen besluit te komen willen we de tijd nemen. Daar komt nog bij dat de spelersgroep uitdrukkelijk heeft aangegeven nu even voor continuïteit te kiezen. Dat is mede ingegeven door ons zware programma. Na de duels tegen HHC Hardenberg en Jong Sparta volgen wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels. De groep vond het niet zo’n goed idee om in die periode opnieuw met een trainerswissel te worden geconfronteerd.”

Weloverwogen keuze
Op namen van kandidaten, zoals die inmiddels circuleren, wilde Bruinink niet ingaan. ,,Logisch, dat er een aantal daarvan voorbij komen. Al met al is de spoeling zo vroeg in het seizoen toch al dun. Dat maakt een weloverwogen keuze misschien nog wel lastiger. De kans dat ik ook tegen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels opnieuw op de bank zit is dan ook heel groot.”

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Katwijk kan Jong Sparta-muur niet slechten’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA