Cees Bruinink zal voorlopig nog wel even de honneurs waarnemen bij vv Katwijk als interim-trainer. Zoveel werd wel duidelijk na afloop van het thuisduel tegen Jong Sparta Rotterdam. De technisch directeur van de oranjehemden verwacht dat zijn club nog wel enige tijd nodig heeft om een opvolger te benoemen voor de vroegtijdig vertrokken Jack van den Berg.

,,Als club hebben we zelf nog niemand benaderd”, verduidelijkte Bruinink de huidige situatie. ,,Wel zijn we druk bezig de voorgeschiedenis van de in onze ogen potentiële kandidaten na te trekken. Daarnaast hebben er zich natuurlijk ook een aantal gegadigden zelf bij ons gemeld.”

,,Al met al is de spoeling zo vroeg in het seizoen toch al dun.”

,,Om tot een weloverwogen besluit te komen willen we de tijd nemen. Daar komt nog bij dat de spelersgroep uitdrukkelijk heeft aangegeven nu even voor continuïteit te kiezen. Dat is mede ingegeven door ons zware programma. Na de duels tegen HHC Hardenberg en Jong Sparta volgen wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels. De groep vond het niet zo’n goed idee om in die periode opnieuw met een trainerswissel te worden geconfronteerd.”

Weloverwogen keuze
Op namen van kandidaten, zoals die inmiddels circuleren, wilde Bruinink niet ingaan. ,,Logisch, dat er een aantal daarvan voorbij komen. Al met al is de spoeling zo vroeg in het seizoen toch al dun. Dat maakt een weloverwogen keuze misschien nog wel lastiger. De kans dat ik ook tegen Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels opnieuw op de bank zit is dan ook heel groot.”

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Katwijk kan Jong Sparta-muur niet slechten’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO