Al met al duurde het een paar maande voordat spits Bas Buimer duidelijkheid kreeg over zijn toekomst bij FC Lisse. Het eerste gesprek vond eind 2018 plaats en de definitieve beslissing werd eind februari genomen. De aanvaller zelf had geen wilde intenties. Hij had het naar zijn zin op Ter Specke en was binnen de spelersgroep en bij de supporters geliefd. Toch ging de derdedivisionist niet met hem door. Begrip had hij wel voor de keuze van de club, maar als het aan hem lag, was hij ook volgend seizoen speler van Lisse. ,,Toch heb ik er vrede mee.” 

Buimer is niet de enige ‘populaire’ jongen die na dit seizoen vertrekt bij de club. Justin Valk en Leroy Oehlers, die ook geliefd waren bij het publiek, zullen samen met hem aan het einde van het seizoen door de voordeur vertrekken bij FC Lisse. De technische commissie van de club zet namelijk in op een nieuw beleid waarin deze spelers niet passen. Zo moeten er jongens uit de eigen jeugd, de regio of spelers van buitenaf met veel ervaring zorgen voor successen op Ter Specke de komende jaren.

Minste minuten per goal
,,Het is een prachtige club en ik had het hier goed naar mijn zin. Ik vind dat je ook kritisch moet zijn naar jezelf. Ik heb in die twee seizoenen niet kunnen brengen wat ik had gehoopt. De doelpunten die ik maakte, waren niet het aantal waar ik zelf van tevoren op had gehoopt. Ik steek m’n hand gewoon in eigen boezem.”

,,Toen bekend werd gemaakt dat Rowdy zou blijven, zijn we weer om de tafel gegaan. In goed overleg hebben we toen besloten om aan het einde van het seizoen  uit elkaar te gaan.”

In zijn eerste seizoen liftte de spits mee met het succes van de club. Via de nacompetitie werd er promotie naar de Tweede Divisie afgedwongen. Het hoogste podium voor amateurvoetballers. ,,Dat jaar zal ik ook nooit vergeten. Wekelijks spelen tegen de grote clubs uit het amateurvoetbal was heel leuk om mee te maken. Ik denk dat ik het eerste jaar ook aardig presteerde. Volgens mij had ik toen ook de minste minuten voor een goal nodig.”

Type spel
Dit seizoen zijn er minder minuten. Daarnaast is de concurrentiestrijd moordend in de selectie van Robbert de Ruiter. Samen met Rowdy van der Putten moet Buimer uitmaken wie de eerste spits wordt. ,,In de gesprekken konden zij ook nog geen duidelijkheid geven of ze mij konden verlengen. Toen bekend werd gemaakt dat Rowdy zou blijven, zijn we weer om de tafel gegaan. In goed overleg hebben we toen besloten om aan het einde van het seizoen  uit elkaar te gaan.”

Buimer viert zijn goal met de supporters. 

,,Dit jaar zijn wij ook niet zo stabiel en dat is niet gemakkelijk voor een spits. Misschien ligt het type spel dat wij op dit moment spelen, mij wat minder. Kijk mijn goals maar na. Daar gaan ballen vanaf de flanken aan vooraf of ik reageer attent vanuit de scrimmage. Misschien is het voor beide partijen dan ook maar beter om uit elkaar te gaan. Daarnaast komen er nog andere spitsen en zullen er aanvallers uitwijken naar andere posities.”

Geliefd
Toch zal Buimer met een gemengd gevoel de deur achter zich dicht trekken eind mei. Met name bij de supporters was de aanvaller zeer geliefd en dat is dan ook iets wat de goalgetter gaat missen. ,,Dat is ook iets wat ik altijd zoek in een vereniging. Dat sociale aspect. Ik hou ervan om een praatje te maken met de mensen en ze beter te leren kennen. Niet alleen het voetballende aspect moet goed zijn, maar ook de gezelligheid. Daar past deze club natuurlijk erg goed in.”

,,Ik vind echt dat deze periode bij FC Lisse mijn carrière heeft verrijkt.”

,,Ik weet niet of je mij ‘populair’ kunt noemen”, gaat Buimer verder. ,,Ik ben misschien een type speler die zij graag zien in Lisse. Een jongen die voorop in de strijd gaat en blijft gaan. Ik vind echt dat deze periode bij FC Lisse mijn carrière heeft verrijkt.”

Maatschappelijk
Zijn vertrek bij de club komt de Zwollenaar niet eens zo slecht uit. De oud-spits van Swift studeert in Amsterdam en is hard op weg naar een mooie maatschappelijke carrière. ,,Daar gaat mijn focus nu ook op”, erkent de afmaker. ,,Ik denk dat ik terugkeer richting het Amsterdamse voetbal. Althans, dat is een optie. Ik heb er vrede mee als dat een iets lager niveau is. Lekker twee keer in de week trainen en voor de rest focussen op mijn werk. Het is mooi zo.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook:FC Lisse-middenvelder gaat op zoek naar iets nieuws
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude