Het is zaterdagavond als Bas Buimer via de whatsapp laat weten open te staan voor een interviewtje, maar daarbij wel gelijk de vraag stelt of er morgen, zondag dus, gebeld kan worden. ,,Het is een aardig feestje”, staat er in het bericht van de spits van FC Lisse. Zijn ploeg won zaterdagmiddag uit bij DOVO met 0-3. Twee goals kwamen van de aanvaller uit Amsterdam.

,,Het feestje was leuk man, dat begon al in de bus”, klinkt Buimer een dag later enigszins schor aan de telefoon. ,,Het was gewoon even de ontlading van de hele eerste seizoenshelft. We hebben veel ervaring ingeleverd van de zomer en gaandeweg moest FC Lisse weer een team worden. Dat is gelukt.”

Volwassen
Vooral het rendement en de volwassen manier waarop FC Lisse won in Veenendaal deed de aanvaller van de geelhemden goed. Via zijn hoofd kwamen de bezoekers binnen tien minuten op voorsprong. Gedragen door die 0-1 van Buimer kreeg FC Lisse de mogelijkheid op meer.

,,Er is een kans dat ik ga bijtekenen, maar tegelijkertijd houd ik ook de optie open dat we afscheid van elkaar gaan nemen.”

,,Maar omdat wij de 0-2 niet maakten, kwam DOVO steeds meer in hun spel. In verschillende fases van de wedstrijd kwamen we echt onder druk te staan. Maar we stonden met het idee in het veld van: ‘vandaag gaan we geen tegengoal krijgen’. Omdat zij moesten komen werden de ruimtes later in de wedstrijd steeds groter. Dat hebben we uitstekend uitgespeeld.”

Via een tweede goal van Buimer en een doelpunt van Milton Klooster liep FC Lisse uit naar een knappe 0-3 overwinning in Veenendaal. Daarbij gaf de spits zelf ook nog een visitekaartje af. Hij zette zelf nog geen handtekening onder een nieuw contract en zag ondertussen hoe de club SJC-spits Tom Duindam aantrok.

Oussama Siali probeert zich van een Veenendaalse tegenstander te ontdoen

,,Dat heeft geen enkel invloed gehad op mijn spel of trainingen, maar spookt natuurlijk wel door je hoofd. De club heeft inmiddels ook met mij gesproken en dat gesprek was prima. Het is nog niet duidelijk of we met elkaar doorgaan. Er is een kans dat ik ga bijtekenen, maar tegelijkertijd houd ik ook de optie open dat we afscheid van elkaar gaan nemen.”

,,Als je verliest, ga je met een ander gevoel naar Marbella op trainingskamp.”

,,Daarin kijk ik ook goed om mij heen, waar mijn toekomst ligt. Voor mezelf heb ik afgesproken om begin januari de knoop door te hakken. Deze wedstrijd was een visitekaartje richting zowel FC Lisse als naar andere clubs. Het is eigenlijk jammer dat het al winterstop is. We zaten er echt net lekker in met elkaar.”

Trainingskamp
,,Aan de andere kant, met zo’n overwinning ga je wel lekker de Kerst in. Als je verliest, ga je serieus met een ander gevoel zo’n winterstop in, ga je met een ander gevoel naar Marbella op trainingskamp. Deze overwinning heeft ervoor gezorgd dat we lekker de kop vrij kunnen maken tijdens de break. Daarnaast doen we het ook nog eens goed in de periode. Wie weet wat dat nog voor positiefs kan brengen in het nieuwe jaar.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: ‘Noordwijk koning van het goede begin en uitstekend einde’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda