De kans dat de hervormde voetbalpiramide volgend seizoen al wordt ingevoerd, wordt alsmaar kleiner. De buitengewone bondsvergadering van de KNVB, waar dit belangrijke onderwerp op de agenda zou staan, is opnieuw uitgesteld van 16 april naar een nog onbekende datum.

,,Die datum blijkt niet haalbaar te zijn voor het neerleggen van een kwalitatief goed en gedragen voorstel inzake voetbalpiramide”, laat de bond weten aan alle bestuurders. ,,Daarom is besloten de geplande buitengewone bondsvergadering uit te stellen en na de reguliere voorjaarsvergaderingen van de ledenraad amateurvoetbal en de algemene vergadering betaald voetbal te laten plaatsvinden.”

Eerder deze maand kwam naar buiten dat de clubs in het prof- en topamateurvoetbal het eens waren geworden over een compromismodel voor een vernieuwde competitieopzet. Tijdens de bondsvergadering van 19 maart zou er duidelijkheid moeten komen over de eventuele toekomst van die vernieuwde opzet, maar die datum bleek niet haalbaar. Nu blijkt 16 april eveneens te vroeg.

Het uitstellen van de hervormde voetbalpiramide zou vooral voor amateurclubs een gemiste kans zijn, omdat in de hervormde opzet onder andere het aantal beloftenteams in amateurcompetities gelimiteerd wordt. Vooral in de Derde Divisie, waarin Quick Boys actief is, is het grote aantal beloftenteams (4, red.) nu een groot kritiekpunt.

Het nieuwe plan, waar de bond dus later pas over gaat beslissen, betreft ook promotie- en degradatieregelingen, gewijzigde licentie-eisen en de promotieregeling in de Tweede Divisie.

Lees ook: ‘De Correspondent: ‘Na ons spelregelexperiment wil de KNVB meer. En lobbyt daarvoor bij de FIFA’’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen