FC Lisse heeft de slechte resultaten in de uitwedstrijden bij ONS Sneek niet weten te doorbreken. De ploeg van Robbert de Ruiter behaalde tot nu toe pas drie punten buitenshuis  en heeft voor het eigen publiek tien punten bij elkaar gesprokkeld. Ditmaal dolven de Lissenaren het onderspit in Friesland: 2-1.

„We hebben nu drie thuiswedstrijden voor de boeg, dus wat dat betreft is dat goed nieuws’’, sprak Oussama Siali over het thuisvoordeel waar FC Lisse dit seizoen duidelijk mee te maken heeft. „We spelen veertien wedstrijden op kunstgras dit jaar. Wie weet is dat de reden dat het uit niet loopt? Dat mag natuurlijk niet gebeuren, maar misschien gebeurt dat onbewust wel.”

,,We trainen in aanloop van zo’n wedstrijd wel altijd op het kunstgras, dus we bereiden ons zo goed mogelijk voor. Zelf heb ik er niet zoveel last van, maar ik heb in mijn tijd bij Ter Leede natuurlijk ook op kunstgras gespeeld. Blijkbaar zijn we voor het eigen publiek toch een stuk beter.’’

,,Lars (Rauws, red.) ging er met een hamstringblessure vanaf. Dat hielp natuurlijk ook niet.”

De eerste tien minuten was FC Lisse nog zoekende in Friesland. ONS Sneek begon in een 5-3-2-systeem met aanvallend ingestelde backs. Daar hadden de bezoekers het even lastig mee. Naarmate de wedstrijd vorderde hadden de Lissenaren door dat de drie spitsen de drie centrale verdedigers vast moesten zetten. Al vrij snel resulteerde dat ook in een goal.

Mentale klap
„In de twintigste minuut werd de bal onderschept en kreeg ik de bal bij ons eigen zestien meter gebied. Ik stuurde Bas Buimer weg en via Thierry Monteny en Lars Rauws kwam hij vervolgens weer bij mij. Op twintig meter van de goal ging ik één-op-één op mijn tegenstander af en met een geplaatst schot in de korte hoek passeerde ik de keeper.’’

Buimer baalt van het verlies in Friesland

Zo leek de ploeg van De Ruiter met een gerust hart te kunnen gaan rusten, maar dat liep anders. In de 44ste minuut kreeg het elftal een mentale klap te verwerken, omdat ze de 1-1 te moesten slikken.

„Tegen Noordwijk waren we de hele wedstrijd scherp.”

„Boyd Stevens leed balverlies. Op dat moment stond iedereen uit positie. Het was daarom vrij gemakkelijk om de gelijkmaker te scoren voor ONS Sneek. In de tweede helft waren er eigenlijk weinig kansen voor hun, maar toch gingen we ten onder. Via opnieuw een persoonlijke fout verloren we de wedstrijd. Justin Valk moest de bal achterin wegrossen, maar deed dit met een soort hakje. De bal kwam bij de tegenstander terecht en zij maakten uiteindelijk de winnende.’’

Opnieuw blessure
Daarmee toonde de ploeg uit Sneek zich zeer effectief. Volgens Siali ontbreekt er juist bij Lisse die bepaalde mate van volwassenheid in de ploeg. „Tegen Noordwijk waren we de hele wedstrijd scherp. We moeten zorgen dat we dat elk weekend laten zien.”

Daarnaast kreeg FC Lisse opnieuw een domper te verwerken qua blessureleed. ,,Lars (Rauws, red.) ging er met een hamstringblessure vanaf. Dat hielp natuurlijk ook niet, want daardoor misten we toch weer een stukje ervaring in de ploeg. Alsnog vind ik dat we genoeg kwaliteit in het elftal hebben om deze wedstrijd over de streep te trekken.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Hubert Habers

Samenvatting ONS BOSO Sneek – FC Lisse (Beelden: FC Lisse TV)