Oranje tegen blauw-wit. Bijna is het zover. Voor de buitenwereld lijkt de wedstrijd tussen Katwijk en Quick Boys automatisch steeds dichterbij te komen, maar op de achtergrond wordt al maanden toegeleefd naar deze derby. Zo ook op het kantoor van de burgemeester van het dorp, Cornelis Visser. Hij is misschien wel de meest besproken persoon van de laatste weken. De bestuurder neemt ons mee in alle afwegingen die er zijn genomen rondom de derby en verklaart onder andere de buscombi. ,,Ik ben pas tevreden als de derby goed is verlopen, er geen gekke dingen zijn gebeurd en iedereen veilig is.” 

Er zijn de laatste weken de nodige ontwikkelingen geweest. Allereerst werd de wedstrijd op 21 september vervroegd naar half 1, daarna werd de verplichte buscombi ingesteld en vervolgens kwamen de ontevreden supporters om de hoek die de derby dus boycotten. Alle ontwikkelingen hebben de revue gepasseerd op het kantoor van burgemeester Visser. Voorheen werkte de huidig burgemeester van Katwijk in Twente. Daar maakte hij tijdens zijn periode in die gemeente de nodige hoogte-en dieptepunten mee. Het kampioenschap van FC Twente, de crisis bij die club en de uiteindelijke teloorgang. Kortom: Visser is wel wat gewend wat betreft heftige gebeurtenissen in het voetbal.

,,Wij hebben overleg gehad met de politie en de clubs en daar is dit besluit uit voort gekomen.”

De komende week vindt voor de gemeente tweemal het grootste sportevenement wat mogelijk is, plaats. Op zaterdag staat op De Krom het eerste affiche tussen de twee Katwijkse ploegen op het programma en drie dagen later zal op Nieuw Zuid een bekerwedstrijd tussen de twee clubs plaatsvinden. Dat betekent voor de gemeente dat binnen een paar dagen tijd twee keer het beleidsplan rondom de derby wordt gehandhaafd. De reden? Er is simpelweg geen tijd om te evalueren.REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)