Een mooie promotie voor Marcel Keizer. De voormalig coach van VVSB wordt trainer van eredivisionist SC Cambuur. Hij volgt in Leeuwarden de opgestapte Henk de Jong op en tekende voor tweeënhalf jaar. 

Keizer was in het seizoen 2011-2012 trainer van VVSB. Na twee jaar Telstar ging de Amsterdammer vervolgens aan de slag bij Cambuur, waar hij technisch manager werd en in die hoedanigheid met De Jong samenwerkte. Afgelopen zomer koos Keizer ervoor om weer hoofdtrainer te worden en ging hij bij FC Emmen aan de slag.

De 47-jarige Keizer stond in oktober met de Emmenaren tegenover zijn oude ploeg en beleefde daar weinig plezier aan. Cupfighter VVSB won met 3-1. De Noordwijkerhouters zijn door latere zeges op Capelle en FC Den Bosch inmiddels tot de halve finale van de KNVB-Beker doorgedrongen.

De coach is blij met zijn terugkeer naar SC Cambuur, vertelt hij op de clubsite. ,,Hoewel ik het prima naar mijn zin had bij FC Emmen is dit een kans die niet vaak voorbij komt. Niet alleen krijg ik de mogelijkheid om bij een Eredivisieclub aan de slag te gaan, dit mag ik ook nog eens doen bij de club waar ik het grootste gedeelte van mijn voetballeven heb doorgebracht. Samen met iedereen binnen de club gaan we er alles aan doen om SC Cambuur in de Eredivisie te houden.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)