Na twee maanden thuis te hebben gezeten vanwege zijn ontslag als assistent-trainer van VVSB, begon het voor Alan Campfens alweer vrij snel te kriebelen. Valken’68 bood uitkomst, want vanaf volgend seizoen staat de 40-jarige coach voor de groep bij de tweedeklasser. 

Na zijn vertrek uit Noordwijkerhout werd al vrij snel bekend dat Arie van Duijn de Valkenburgers na dit jaar gaat verlaten. Campfens liet van zich horen, want hij wilde na een korte break gelijk weer het trainerschap in. Na drie gesprekken waren ze er al uit.

„We zaten vrij snel op één lijn met elkaar. Het verhaal van de club was heel erg duidelijk, dus dat gaf mij een goed gevoel om hier volgend seizoen aan de slag te gaan. Het is een ambitieuze club die graag naar de Eerste Klasse wil, maar we moeten kijken wat er binnen de vereniging mogelijk is. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen en dan zien we wel waar het schip uiteindelijk strandt.’’

„Ik ben daar pas een half jaar weg, dus dat zou wel heel erg snel zijn geweest.’’

„Daarnaast moet je niet vergeten dat er in de huidige voetbaljaargang ook nog van alles mogelijk is. De ploeg staat één punt achter op de nummer dertien CVV Berkel, maar heeft tegelijkertijd slechts acht punten achterstand op plek één waar op dit moment Voorschoten’97 staat.’’

Warmunda
Campfens hoopt uiteraard dat Valken’68 dit seizoen zo goed mogelijk presteert. Nu hij het komende half jaar vrij is van verplichtingen bij een voetbalclub, heeft hij tijd om na te denken hoe hij zijn periode op Sportpark ’t Duyfrak gaat invullen.

„Ik ga in alle anonimiteit een paar wedstrijden van de club kijken zonder dat ik daarbij in het vaarwater ga lopen van Arie (van Duijn, red.). Misschien nog wat duels van andere regioclubs meepikken en dan kan ik met een fris gevoel beginnen aan deze klus.’’

Contact
Valken’68 wordt zijn tweede club als hoofdtrainer van een eerste elftal nadat hij eerder al Warmunda onder zijn hoede had. Op dit moment gaat het voor zijn oude club niet bepaald crescendo. Ook daar kwam een vacature als hoofdtrainer vrij na het tussentijdse vertrek van Ayhan Gargili. Maar Campfens vond een tijdelijke terugkeer van een half jaar bij zijn vorige werkgever geen optie.

„Ik ben daar pas een half jaar weg, dus dat zou wel heel erg snel zijn geweest. Ik heb nog wel regelmatig contact met mensen binnen de club, onder anderen met interim-trainer Barry van Rijn. Met hem praat ik over voetbal en that’s it. Je moet niet vergeten dat die ploeg bijna nog nooit zo hoog heeft gespeeld, dus dat ze nu in een iets moeilijkere situatie zitten is niet zo gek.’’

,,Ik heb het destijds uitgesproken met hem en alles is nu weer goed tussen ons.”

Selmo Kurbegovic
Campfens flikte misschien wel het onmogelijke door zich twee keer te handhaven in de Derde Klasse. In zijn laatste seizoen kreeg hij het aan de stok met Selmo Kurbegovic. Na het incident verliet de aanvaller Warmunda. De 33-jarige speler speelt dit seizoen toevalligerwijs voor Valken’68. Campfens ziet dat echter niet als een probleem.

„Ik kan over het algemeen heel goed overweg met spelers, misschien wel in tegenstelling tot wat mensen van mij denken. Ik heb het destijds uitgesproken met hem en alles is nu weer goed tussen ons, dus daar verwacht ik geen problemen mee te hebben. Nu ik duidelijkheid heb voor volgend jaar ga ik lekker twee weken genieten op Gran Canaria’’, besloot de trainer zijn verhaal positief.

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Barry van Rijn en Remco Breuer (Warmunda) laten hun clubhart spreken’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein