Na het ontslag van Jack Honsbeek bij VVSB toonde assistent Alan Campfens zich solidair aan het vertrek van de hoofdtrainer. De in Voorschoten woonachtige trainer zit daarom sinds drie weken zonder club en dat is voor hem behoorlijk wennen. ,,Want de afgelopen jaren ben ik alleen maar met voetbal bezig geweest. Maar ik heb nu weer tijd voor andere dingen”, aldus Campfens.

Zo is de ex-trainer van Ter Leede en Warmunda nu regelmatig aan het hardlopen. ,,Dat vind ik heerlijk om te doen, daar kwam ik eigenlijk nauwelijks aan toe in de afgelopen maanden. Daarnaast bezoek ik nu nog af en toe wedstrijden van Jong Ajax, clubs uit de Bollenstreek of Quick (de ploeg van zijn vriend Paul van der Zwaan, red.). En het gezinnetje krijgt weer wat meer tijd natuurlijk.”

,,Het verwachtingspatroon vanuit zijn kant naar mij was groot”

Analist
Campfens, die in het dagelijks leven als stukadoor werkzaam is, kijkt met een teleurgesteld gevoel terug op de hectische maanden in Noordwijkerhout. ,,Het is ontzettend jammer dat het zo is gelopen. Ik stapte er met veel vertrouwen in. Jack zag het in mij zitten en ik in hem. Het verwachtingspatroon vanuit zijn kant naar mij was groot. Ik mocht alle komende tegenstanders analyseren en een training op me nemen. Dat beviel me ontzettend goed. Alles heb ik met onwijs veel plezier gedaan.”

Toch vielen de resultaten van VVSB tegen. Maar liefst zeven van de negen duels gingen verloren onder leiding van het duo Honsbeek en Campfens. ,,Het zat niet mee, want ik geloof dat we zeven van de negen wedstrijden ook op voorsprong zijn gekomen. Na het bekerduel met De Graafschap had ik echt het idee dat we het om konden keren, maar dat gebeurde jammer genoeg niet.”

,,Soms heb je wel eens discussies met elkaar, maar dat sparren is alleen maar goed.”

Nieuwe samenwerking
Na het kortstondige avontuur bij de tweededivisionist gooit Campfens de handdoek niet in de ring. ,,Ik ga gewoon weer op zoek naar een nieuwe club. Of dat als hoofdtrainer of assistent is, dat weet ik niet. Als ik als assistent aan de slag kan op een hoog niveau, vind ik dat ook leuk. Zeker in combinatie met video-analyse. Al sluit ik ook niet uit om een eigen clubje onder de hoede te nemen. We gaan het wel zien.”

Een mogelijkheid is ook een hernieuwde samenwerking met Honsbeek. ,,Ik zou zomaar weer met Jack kunnen samenwerken. We kennen elkaar vanuit de jeugdopleiding van UVS. Hij zat één lichting boven mij, maar later zijn we elkaar weer tegengekomen bij Ter Leede, waar we vier seizoenen met elkaar hebben gespeeld.”

,,Ook hebben we samen de trainerscursus gedaan: we kunnen goed met elkaar opschieten. Soms heb je wel eens discussies met elkaar, maar dat sparren is alleen maar goed. Gewoon om argumenten te delen. Ik sta zeker weer voor een nieuwe samenwerking open.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Van der Fits start als assistent-trainer bij VVSB’
POPULAIRE BERICHTEN