De weg omhoog is bij Valken’68 ingezet. Na een stroeve start met een punt uit twee wedstrijden zijn de Valkenburgers op dit moment aan het klimmen op de ranglijst. Dat was te danken aan twee overwinningen op een rij. Op dit moment staat de ploeg van Alan Campfens op een vijfde stek, maar dat is voor de oefenmeester bijzaak. Volgens de oud-trainer van Warmunda moeten de rood-gelen eerst stabiel worden voordat er over eventuele doelstellingen gesproken worden. 

Daarnaast benadrukt de oud-speler van Ter Leede dat zijn ploeg géén brede selectie heeft. Willen de Valkenburgers bovenin mee willen draaien, dan moet het qua blessureleed niet tegen zitten. Desondanks is Campfens content met de gang van zaken op ’t Duyfrak. ,,We hebben een aantal jongens die graag willen meegaan in het verhaal dat wij vertellen. Ze willen er voor gaan en houden zich aan de afspraken. Bijvoorbeeld de aanwezigheid bij trainingen en dat soort zaken. We willen dat de jongens in zichzelf investeren en dat zien we tot nu toe terug.”

,,Het is voor ons belangrijk om eerst stabiel te worden.”

Met name het laatste vindt de oefenmeester belangrijk. Hij wilt dat de spelers alles van zichzelf eisen en er alles aan willen doen om beter te worden en zich te ontwikkelen. Vooralsnog ziet de Leidenaar dat terug in het spel van zijn ploeg. ,,De resultaten in het begin van het seizoen waren misschien niet zo bevredigend, maar wij voelen wel dat er nog meer in zit. Zowel qua punten als spel.”

De goede kant op
Met twee overwinningen uit twee wedstrijden heeft Valken’68 de weg omhoog weer gevonden. De trainer denkt dat de resultaten meehelpen in het proces waarin zijn ploeg zit. Toch wilt de oud-assistent-trainer van VVSB niet meegaan in doelstellingen.

,,Ik denk dat dat vooral iets is wat er in onze schoenen wordt geschoven van buitenaf. Er zitten een hele hoop goede ploegen in deze afdeling die mee kunnen doen om de bovenste plekken. Wij zijn niet met titelaspiraties bezig. Wij willen zo hoog en goed mogelijk eindigen. Ik denk dat wij ons moeten richten op een mooie plek in het linkerrijtje. Het is voor ons belangrijk om eerst stabiel te worden. Ik heb wel het idee dat de neuzen bij ons dezelfde en de goede kant op staan. De spelers willen en we zijn op de goede weg.”

Bouwjaar 
Stabiliteit is voor Campfens op dit moment het sleutelwoord in Valkenburg. De laatste seizoenen deed de tweedeklasser weliswaar een aantal keer mee om de bovenste plaatsen, maar de oefenmeester denkt dat het dit jaar iets anders is. Hij wilt daarom dat zijn ploeg eerst constant wordt. Het eerste seizoen van de trainer aan ’t Duyfrak moet dan ook gezien worden als een bouwjaar.

,,Wij hebben de eerste vier wedstrijden twee doelpunten tegen gehad. Verdedigend gezien gaat het goed, maar nu moeten we nog stappen maken in ons aanvalsspel.”

,,Ik denk dat elke trainer stabiliteit zoekt in zijn ploeg. Of je nou een ploeg bent die al jaren in dezelfde afdeling zit of is gepromoveerd. Dat maakt niet uit. Je wilt wedstrijden controleren en binnenhalen. Wij hebben de eerste vier wedstrijden twee doelpunten tegen gehad. Verdedigend gezien gaat het goed, maar nu moeten we nog stappen maken in ons aanvalsspel. We moeten meer doelpunten maken. Dat is iets waar we mee bezig zijn en ook het proces waar we momenteel in zitten.”

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook:Valken’68 en Kagia zijn nog een eindje van elkaar verwijderd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude