De bekerwedstrijd Capelle – VVSB wordt woensdag 16 december vrijwel zeker op Woudenstein, de thuishaven van eredivisionist Excelsior, gespeeld. ,,We zijn momenteel in onderhandeling met Excelsior over de voorwaarden”, laat Capelle preses Jaap Mastenbroek weten. ,,Maar ga er maar in alle redelijkheid vanuit dat we er uit komen.”

Capelle heeft net als VVSB geen lichtinstallatie op het hoofdveld en is daardoor gedwongen uit te wijken. Aanvankelijk leek CVV De Zwervers uit Capelle aan den IJssel speellocatie te worden.

,,We hebben goede contacten bij De Zwervers en zij hebben een leuk complex, met goede verlichting”, vertelt Mastenbroek. ,,Het is wel zo dat je daar met z’n allen langs het veld zou staan. Uiteindelijk moet een wedstrijd bij de laatste zestien in een bepaalde ambiance worden gespeeld. Voor beide verenigingen zal dat niet heel snel weer gebeuren. Daarom hebben we besloten de wedstrijd niet bij De Zwervers te laten spelen.”

Uitverkocht huis
Het knusse Woudenstein heeft een stadioncapaciteit van 3785. Mastenbroek: ,,We gaan er alles aan doen om dat stadionnetje vol te krijgen. Ook door leuke acties. Volgende week zitten we met het bestuur van VVSB om de tafel. Het moet voor iedereen een fantastisch avond worden.”

De preses van Capelle verwacht einde van de (werk)week witte rook. ,,Vrijdagmorgen hebben we een bestuursvergadering en dan valt de definitieve beslissing. Maar het is voor 99 procent zeker.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)