De bekerwedstrijd Capelle – VVSB wordt woensdag 16 december vrijwel zeker op Woudenstein, de thuishaven van eredivisionist Excelsior, gespeeld. ,,We zijn momenteel in onderhandeling met Excelsior over de voorwaarden”, laat Capelle preses Jaap Mastenbroek weten. ,,Maar ga er maar in alle redelijkheid vanuit dat we er uit komen.”

Capelle heeft net als VVSB geen lichtinstallatie op het hoofdveld en is daardoor gedwongen uit te wijken. Aanvankelijk leek CVV De Zwervers uit Capelle aan den IJssel speellocatie te worden.

,,We hebben goede contacten bij De Zwervers en zij hebben een leuk complex, met goede verlichting”, vertelt Mastenbroek. ,,Het is wel zo dat je daar met z’n allen langs het veld zou staan. Uiteindelijk moet een wedstrijd bij de laatste zestien in een bepaalde ambiance worden gespeeld. Voor beide verenigingen zal dat niet heel snel weer gebeuren. Daarom hebben we besloten de wedstrijd niet bij De Zwervers te laten spelen.”

Uitverkocht huis
Het knusse Woudenstein heeft een stadioncapaciteit van 3785. Mastenbroek: ,,We gaan er alles aan doen om dat stadionnetje vol te krijgen. Ook door leuke acties. Volgende week zitten we met het bestuur van VVSB om de tafel. Het moet voor iedereen een fantastisch avond worden.”

De preses van Capelle verwacht einde van de (werk)week witte rook. ,,Vrijdagmorgen hebben we een bestuursvergadering en dan valt de definitieve beslissing. Maar het is voor 99 procent zeker.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude