Na afloop van de wedstrijd tegen Heracles (0-2) dropen de teleurgestelde spelers van Rijnsburgse Boys het veld af. De ‘uien’ konden zo’n 70 minuten goed mee met de eredivisionist, maar vonden uiteindelijk toch hun Waterloo. Carlos Opoku (rechts op de foto) was een van de uitblinkers bij de Rijnsburgers en maakt al sinds de start van de competitie een goede indruk in de defensie.

,,Ik heb gewoon een hekel aan verliezen”, zei de boomlange verdediger na afloop van de wedstrijd. ,,We hebben als team gekeken tot hoe ver we konden en dat was helaas tot de zeventigste minuut. De eerste helft stonden we bijna met z’n allen op de zestien te verdedigen, maar toch gingen we met 0-0 de rust in.”

Bollenstreek
,,Ik had zeker het geloof dat wij dit konden volhouden achterin. Alleen moet je dan hopen op die ene bal en die kwam ook bij Maikey (Parami red.) op z’n hoofd. Als die een hoek uitkiest dan is de keeper gewoon kansloos en wie weet wat er dan gebeurt.”

Opoku kwam deze zomer over van de Koninklijke HFC uit Haarlem. De verdediger had bij zijn vorige club aangegeven weg te willen en wilde voor zijn kans gaan in de Bollenstreek, want dat was iets wat de mandekker al lang wilde. Bij Rijnsburgse Boys treft hij zijn oude trainer weer (Pieter Mulders red.) en dat zorgde er mede voor dat zijn overgang in een stroomversnelling kwam.

,,Het is wel écht mijn streven om ervoor te zorgen dat het aantal tegengoals minder wordt.”

,,Er zijn altijd een altijd dingen die meespelen met zo’n transfer, maar de trainer is er zeker één van. Ik had al ver van tevoren aangegeven bij HFC dat het daar mijn laatste seizoen zou worden en ik wilde altijd nog bij een zaterdagclub in de Bollenstreek spelen. Dat ik de trainer ken is toch een onderdeel van mijn overstap. Dat maakte de keuze wel een stuk makkelijker.”

Tegengoals
De ruim twee meter lange speler moet ervoor gaan zorgen dat de defensie van de Rijnsburgers betrouwbaarder wordt. Vorig seizoen deden de ‘Uien’ het voor het doel van de tegenstander meer dan voldoende, maar was het contrast met de achterhoede te groot. Opoku hoopt de geel-zwarten daarbij te helpen.

,,Ik had vooralsnog gehoopt dat we met mijn inbreng minder goals tegen zouden krijgen, maar dat is helaas nog niet gelukt. We krijgen nog steeds gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd tegen, maar het is wel écht mijn streven om ervoor te zorgen dat het aantal tegengoals minder wordt. Ook kan ik gevaarlijk zijn bij dode spelmomenten. Verder hoop ik mijn ervaring over te brengen.”

Déjà vu
De wedstrijd tegen Heracles bracht een déjà vu-gevoel bij Opoku. Twee seizoenen geleden speelde hij namelijk met HFC ook tegen de Almeloërs.  Toen werd er met 3-1 verloren in het Polman Stadion van de Almeloërs. Ook in die wedstrijd zag hij de zwart-witten kort voor het einde de volle buit meenemen.

,,Het is wel redelijk vergelijkbaar met elkaar, ja. Wij kwamen toen met HFC 1-0 achter, maar we maakten toen voor rust de gelijkmaker. In die wedstrijd bleef het, net zoals vanavond (dinsdagavond, red.), heel lang gelijk. Toch maakte zij in de tweede helft uiteindelijk de 2-1 en kort voor tijd zelfs 3-1. Dus je kunt wel stellen dat die wedstrijd lijkt op die van nu.”