Wie het team van FC Lisse heeft gezien voor de ZaalCup van VIDB begint bijkans te likkebaarden. De ploeg die resideert op Ter Specke komt vrijdag 30 december in volle oorlogssterkte naar Sportpark Duinwetering. Met maar één doel: Noordwijk van de troon af stoten als beste elftal van de Horesca Horecavo ZaalCup. 

Edward van der Putten en Cees Verburg kregen carte blanche van de trainers van FC Lisse: Robbert de Ruiter en Arno Lancel. Wie er ook maar mee kon of wilde doen, mocht dat ook van het trainersduo. En ondertussen werd er een ploeg bij elkaar gezet waar veel clubs alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Want laat FC Lisse één ding duidelijk zijn. Dat ze vorig jaar die beker niet pakten, dat was een vergissing. Het leidde overigens wel tot een leuke anekdote, dat de cup niet mee ging naar Ter Specke. ,,Toen we terug kwamen op onze vereniging stond Barry Opdam [oud-Oranje-international en Lisser red.] daar”, vertelt Verburg.

,,Voetballers zijn eerzuchtig. We willen die cup. Maar alles gaat natuurlijk wel met een knipoog en met wederzijds respect.”

,,Stond hij in de kantine te zwaaien met witte zakdoekjes. Schitterend, maar wel een boodschap met een knipoog. Nou Barry, deze keer kan je de biertjes klaar zetten. Want die VIDB Horesca Horecavo ZaalCup gaat mee Lisse.”

Het zit de Lissers toch niet lekker. De vereniging staat bekend om de grootschalige zaalcompetitie en dan behoort die cup natuurlijk maar aan één club. Met zaalvirtuoos Martin van Eeuwijk heeft FC Lisse een behoorlijke troef in handen, maar met alleen Van Eeuwijk redden ook de geel-blauwen het niet vindt Verburg.

Kevin Winter kwam vorig jaar in actie voor FC Lisse tijdens de ZaalCup

,,Martin is een virtuoos, maar hij kan niet zonder de andere jongens. Neem Jochem Lensen. Een talentvolle keeper uit de A1. Een jongen waarvan we laten zien dat jeugd bij ons de kans krijgt. Kevin Winter behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is onze leider en captain. Hij zal het evenwicht bewaren in de groep. Dan hebben we nog de ‘turbostofzuigers’ Lars Rauws en Richard van Heulen.”

Beul
,,Wat te denken van onze tovenaar”, gaat Verburg met veel plezier verder. ,,Misschien is hij, Rik Vermeulen, wel de bliksemafleider voor Martin. En dan hebben we natuurlijk nog Kas de Vries: een tempobeul. Hij zal de andere spelers naar adem laten happen als ze even denken van Martin verlost te zijn als die misschien zit te rusten op het bankje. En Luciano Dompig natuurlijk! Die ook even gaat laten zien hoe technisch begaafd hij is.”

,,Ik vind gewoon dat dit platform alle topspelers verdient die wij hebben.”

Verburg ziet zichzelf als het oliemannetje van het team. Van der Putten zal meer op de voorgrond zichtbaar zijn als trainer van het Lissese team. De editie van vorig jaar bleek een eye-opener voor het duo. ,,Noordwijk heeft ons toen op het juiste spoor gezet”, zegt de enthousiaste Verburg met een kwinkslag. ,,Voetballers zijn eerzuchtig. We willen die cup. Maar alles gaat natuurlijk wel met een knipoog en met wederzijds respect.”

Het bestuurslid van FC Lisse wil nog graag één ding kwijt aan VIDB en BroSports, met wie het evenement wordt georganiseerd. ,,Vorig jaar heb ik echt genoten van alle collegialiteit en sportiviteit. Genoten en ook geleerd. Ik vind gewoon dat dit platform alle topspelers verdient die wij hebben.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO