Transfernieuws bij Rijnsburgse Boys. Een kleine week voor de eerste training hebben de Uien zich versterkt met Sven Verlaan. De 22-jarige centrumverdediger verruilt eerstedivisionist FC Den Bosch voor Rijnsburgse Boys. Dat heeft de club maandagmiddag bekend gemaakt. 

Verlaan heeft voor zijn leeftijd al aardig wat clubs achter zijn naam staan. De Leidenaar was actief in de jeugd van DoCoS, ADO Den Haag en UVS en stroomde al snel door naar een BVO. Bij FC Twente trainde Verlaan onder leiding van onder andere Alfred Schreuder mee met het eerste elftal. Een debuut maakte hij nooit, waardoor hij neerstreek bij Jong FC Twente, destijds onder leiding van huidig Quick Boys-coach Jan Zoutman. Daar kon hij vlieguren maken en toonden een aantal andere BVO’s interesse voor hem. FC Den Bosch was voor Verlaan de volgende halte.

Bij de Brabantse club liep het echter allesbehalve soepeltjes. Verlaan was lange tijd ziek en kwam daardoor op de bank terecht. Na het debacle van Den Bosch in het KNVB-bekertoernooi bleef het onrustig bij de club en nieuwe trainer Wiljan Vloet besloot zijn contract niet te verlengen.

Mooie club

En toen was er interesse vanuit Rijnsburgse Boys: ,,Ik werd gebeld door Ed Bos met de vraag of het interessant was voor mij om terug te keren naar het amateurvoetbal”, zegt Verlaan op de site van de geel-zwarten. ,,Daar stond ik wel voor open. Na een gesprek met trainer Pieter Mulders, waarin hij open en eerlijk zijn visie heeft toegelicht, zijn we er uitgekomen. Rijnsburgse Boys is een mooie club en een grote naam in het amateurvoetbal met een mooie accommodatie. Ik ken Rijnsburgse Boys vanuit mijn jeugd bij UVS toen we regelmatig tegen Rijnsburg speelden. In die tijd ben ik ook wel eens wezen kijken bij het eerste.”

Selectie Rijnsburgse Boys 2016/2017

Gekomen: Pieter Mulders (coach, Kon. HFC), Jeffrey Jongeneelen (Katwijk), Donny Verdam, Hidde Prijs, Rachid El Yaakoubi (Kon. HFC), Masies Artien (SC Genemuiden), Wesley de Ruiter (Sportlust’46), Jorn van Lunteren (Jodan Boys), Wesley Goeman (Scheveningen), Jordy Strooker (Spakenburg), Martijn Tjon-A-Njoek (FC Rijnvogels), Max Hudepohl (Quick), Marc Magan (SC Cambuur), Sven Verlaan (FC Den Bosch)

Vertrokken: Niek Oosterlee (coach), Raily Ignacio (Kozakken Boys), Martin van Eeuwijk (FC Lisse), Leon Tol (Volendam), Jeffrey Vlug (Hercules), Danny van der Vijver (lager elftal), Jeffrey Koemans (stopt), Renee Troost (Ter Leede), Rick van der Burg (SC Feyenoord), Ismail Celen (XerxesDZB), Nick Kuipers (De Dijk)

Foto: Rijnsburgse Boys


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude