Als je hem vraagt naar zijn ontwikkeling als voetballer reageert hij vrij relaxt. Drie seizoenen geleden speelde hij nog voor HVV Hercules, dat toen der tijd uitkwam in de Vierde Klasse. Daarna heeft hij de stap gemaakt naar Forum Sport (Eerste Klasse) en afgelopen zomer kwam de transfer naar FC Rijnvogels. Chadion Melfor is een man met een missie, die leeft voor een uitdaging en er bovendien alles aan doet om die te laten slagen.

Hij heeft een ideaal postuur, voor een flankspeler. Hij is niet al te groot, pijlsnel en heeft een actie in de benen. Wat heeft de voetballer ertoe gedreven om z’n kwaliteiten op De Kooltuin te laten zien? „Voetballen in de Bollenstreek en tegelijkertijd op een niveau hoger spelen, dat leek me wel wat.”

,,Ik hoop mezelf te kunnen meten met dit niveau en daarbij weer stappen te maken in mijn ontwikkeling. Ik ben een type dat van een uitdaging houdt. Als je geen doelen voor jezelf kunt stellen, dan is het niet leuk.’’

,,Vorig seizoen bij Forum Sport hebben we het als spelersgroep ook regelmatig over de Bollenstreek gehad.’’

Als de buitenspeler het over de Bollenstreek heeft, wordt hij gelijk enthousiast. „Iedereen kijkt op tegen deze regio. Er is hier een mooi podium gecreëerd om jezelf te ontwikkelen en er heerst een prachtige ambiance. Vorig seizoen bij Forum Sport hebben we het als spelersgroep ook regelmatig over de Bollenstreek gehad.’’

„Ook het feit dat veel clubs hier in de buurt uitkomen in de Tweede en Derde Divisie helpt daar natuurlijk bij. We gaan ervoor zorgen dat we met deze mooie club daar volgend seizoen ook in spelen’’, aldus de aanvaller die vervolgens laat blijken ambitieus te zijn en graag zijn stijgende lijn qua clubs door wil zetten.

Melfor lijkt uit balans te zijn gebracht door z’n tegenstander

„Je wilt acteren op een zo hoog mogelijk podium. Dit is een club die mij de mogelijkheid biedt om dat te verwezenlijken. Misschien haal ik die doelen met de club zelf of anders ga ik via FC Rijnvogels weer naar een andere club. Daar ga ik alles voor doen. Ik heb vroeger veel blessures gehad en daardoor kwamen mijn kwaliteiten nog niet echt naar boven. Nu ik goed presteer wil ik ook graag het maximaal haalbare, daarom ben ik niet verbaasd dat ik dit niveau aankan.’’

Melfor merkte in z’n eerste weken dat het verschil tussen Forum Sport en FC Rijnvogels niet levensgroot is geweest voor hem. Alleen het feit dat de ploeg met zoveel nieuwelingen kreeg te maken deze zomer, zorgde ervoor dat hij en zijn teammaten aan elkaar moesten wennen, dat de automatismen in het elftal nog niet aanwezig waren.

,,De trainer prikkelt mij elke dag en dat heb ik ook nodig om het beste in mezelf naar boven te halen.”

,,We zijn met dertien nieuwe jongens begonnen aan het nieuwe seizoen. Dat is anders dan wanneer achttien gasten elkaar al kennen en er bijvoorbeeld drie nieuwe spelers bij komen. We proberen veel met elkaar te praten om iedereen beter te leren kennen in het veld.”

Jimmy Simons
Ook al mag hij nog zo overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en ziet hij weinig verschil tussen zijn vorige club en de club uit Katwijk, toch is ook Melfor kritisch naar zichzelf toe. „Elke week praat ik met Jimmy Simons over wat er beter kan. Ik weet van mezelf  dat er nog genoeg verbeterpunten zijn. Er zijn veel dingen die goed gaan, maar je moet niet altijd tevreden zijn met goed. De trainer prikkelt mij elke dag en dat heb ik ook nodig om het beste in mezelf naar boven te halen.”

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Wim Ros

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,Quick Boys gaat in één rechte lijn naar de finish”‘ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude