"banner

Ga d’r maar aan staan. De schoenen vullen van een doelman die op handen gedragen wordt door iedereen bij sv Hillegom. Dinant Chandie Shaw deed het afgelopen zondag in de eerste horde van de nacompetitie tegen SCH’44 (2-0). De jonge goalie had de taak om de ervaren en geliefde sluitpost Daan Ruigrok te vervangen. Ruigrok bood Hillegom de gewenste hulp, nadat eerste doelman Donovan Partosoebroto zijn tas inleverde. Dit deed hij tot het einde van het seizoen, aangezien hij al een vakantie met zijn gezin had geboekt. Daarom was het in de eerste ronde van de nacompetitie de beurt aan de jonge Chandie Shaw. 

Als eerstejaars senior pakte de jonge goalie alles mee wat hij mee kon pakken. Normaliter speelde hij zijn wedstrijdjes in het tweede elftal van de club en sloot hij na die wedstrijden aan bij het vlaggenschip. De behoefte om direct de eerste doelman van Hillegom te worden, had Chandie Shaw nog niet. Sterker nog: de ervaringen bij het eerste elftal waren mooi meegenomen.

Vrij gespannen
De doelman is klein van stuk, maar groot in zijn daden. Zo vroeg het publiek in de nacompetitiewedstrijd tegen SCH’44 zich af wat ze aan de doelman hadden, maar al snel waren alle twijfels weg. Zijn optreden tussen de palen oogde zeker en de reddingen waren overtuigend. Kortom: het begin was goed voor de Hillegommer. Dat was trouwens ook net hetgeen wat hij nodig had in zo’n belangrijke wedstrijd.

,,Het was voor mij goed dat Daan (Ruigrok, red.) kwam.”

,,Ik was van tevoren toch vrij gespannen, maar na de eerste paar reddingen voelde ik me beter.” In de uitwedstrijden tegen AFC’34 en JOS/Watergraafsmeer stond de twintigjarige ook al tussen de palen, maar dat was voor zijn gevoel heel anders. ,,Toen was ik ook echt zenuwachtig en keepte ik niet geheel vrijuit. Deze wedstrijd tegen SCH was ook anders. Het was m’n eerste thuiswedstrijd.”

Ruigrok als mentor 
Na het vertrek van Partosoebroto moest Chandie Shaw hem in eerste instantie opvolgen. Dat was van korte duur, want Ruigrok besloot al vrij snel om zijn handschoenen weer aan te trekken. De jonge doelman zag het gebeuren en vond er het zijne van. ,,Het was voor mij goed dat Daan (Ruigrok, red.) kwam. Ik kende hem al, maar voor een jonge keeper was het fijn om zo iemand erbij te hebben. Ik kon onwijs veel van hem leren en dat was voor dat moment even lekker.”

,,Hij heeft de hele training achter me gestaan om mij te begeleiden en tips te geven.”

,,De laatste weken is hij ook veel met mij bezig geweest. Dan gingen we op de training een balletje met elkaar trappen. Dat deden we puur om mijn trap te verbeteren. Het was ook fijn dat hij voor dat soort dingen openstond. Hij heeft mij ook enorm geholpen met het coachende gedeelte. Hoe ik bepaalde dingen neer moest zetten. Daar heb ik enorm veel aan gehad. De laatste training voor deze wedstrijd was hij er ook. Hij heeft de hele training achter me gestaan om mij te begeleiden en tips te geven. Het is fijn dat zo’n iemand zoveel vertrouwen in je heeft.”

Vijfde keeper
Het seizoen ging in vogelvlucht voor de jonge keeper. In de voorbereiding sloot hij wat later aan vanwege een vakantie en begon hij als vijfde doelman in de pikorde. Dat hij aan het einde van het seizoen uiteindelijk de eerste doelman werd, deed veel met hem, maar het maakte de druk niet groter. ,,Daar heb ik het ook met Daan over gehad. Hij had ook tegen mij gezegd dat het niet mijn probleem was dat het zo is gegaan. Zo zie ik het zelf ook en dat haalt wel wat druk weg.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:De vergelijking met vorig seizoen is makkelijk te maken voor Hillegom


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude