Bij de fans lag het al gevoelig: de instroom van de beloften van de BVO’s in de voetbalpiramide. Inmiddels ligt er een rapport naar aanleiding van een enquête uitgevoerd door de Coöperatieve Vereniging Tweede Divisie, het Centraal Orgaan Hoofdklassen en de Belangenvereniging van Amateurvoetbalverenigingen. Daaruit blijkt dat ook de clubs zelf de beloften ook liever zien vertrekken. Het moment waarop de uitslag bekend wordt is saillant. Binnenkort komt de KNVB met haar eigen bevindingen uit een soortgelijke enquête. 

De clubs zijn eensgezind in hun afwijzing. 75% wil af van de verplichte contracten en liefst negen van de tien clubs willen de beloften uit de piramide. Ook zijn clubs massaal tegen de verplichte promotie naar de Jupiler League bij een kampioenschap in de Tweede Divisie. Een probleem wat zich dit jaar overigens niet voordeed dankzij de titel van Jong Az, dat graag naar de Jupiler League wilde.

Identiteit
De sentimenten die bij clubs en fans leven worden gestaafd door de cijfers. Rondom de wedstrijden tegen jonge betaaldvoetbalteams zijn de bezoekersaantallen lager en dus de inkomsten ook. Tevens is men bang dat er teveel van de identiteit van het amateurvoetbal verloren gaat. Te denken valt aan het feit dat de wedstrijden om het Algeheel Amateurkampioenschap en de amateurbeker niet meer gespeeld worden.

Het hele rapport n.a.v. de enquête lees je hier terug.

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen