Zowel Henk Wisman als Dogan Corneille bestempelde het duel op de Roodemolen vooraf als een testcase om te zien waar hun formatie momenteel staat. Twee uur later klonk het eensluidend dat Noordwijk een stuk verder is dan Ter Leede. De thuisploeg moest genoegen nemen met een bijrol in een derby die na de pauze nauwelijks nog kon boeien: 0-2.

Voordat er kon worden afgetrapt werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het plotseling overlijden van de moeder van Raydell Kewal. De Ter Leede-verdediger ontbrak door deze droevige omstandigheid uiteraard bij de thuisploeg die niettemin sterk opende. Drie roodgele corners op rij beloofden het nodige, maar ook Noordwijk liet van zich spreken. Met verzorgd voetbal, tegen de straffe wind in,  leverde dat na tien minuten de 0-1 op. De Ter Leede-defensie vergaloppeerde zich na een ingooi op de linkerflank waarna Maurits Splinter de openingstreffer binnen mocht hameren.

Hierna had de thuisploeg het aan zichzelf te wijten dat het niet op gelijke hoogte kwam. Mike Dam was in riante positie niet zelfzuchtig, maar zag zijn  ploeggenoten te nonchalant omspringen met de geboden mogelijkheid. De beste mogelijkheid was echter voor Vincent Ammerlaan die even later vogelvrij opdook voor goalie Amezrine. Van dichtbij mikte de aanvaller rakelings over.

tlnw071115_0134                                                               Een fel duel om de bal

,,Vervolgens deden we het na een halfuur weer niet goed bij een hoekschop”, haalde Wisman de fatale 28e minuut aan. ,,En vanaf dat moment liepen we helemaal achter de feiten aan.” Wisman doelde op een afgeslagen Noordwijk-hoekschop, waarbij Splinter opnieuw mocht uithalen. Via het been van Ruperto Dorothea had Bogdan Constantin opnieuw het nakijken.

Noordwijk verzuimde in het laatste kwartier voor de pauze verder afstand te nemen en het duel vroegtijdig te beslissen. Een redding op de doellijn en een voetje van Constantin voorkwamen erger voor de gastheren. ,,Voor de pauze deden we het gewoon goed. We hadden eigenlijk negentig minuten lang de controle. Op die twee momenten voor rust na dan”, constateerde Dogan Corneille tevreden. ,,Je kunt duidelijk zien dat we stappen hebben gemaakt, want vorig seizoen hadden we tegen Ter Leede veel meer moeite om een positief resultaat te behalen. Na de rust hebben we gewoon degelijk gespeeld. Deze ploeg kan als het moet meerdere systemen hanteren. Jammer genoeg hanteerden we toen teveel en te snel de lange bal. Dat had beter gekund, maar in de problemen zijn we nooit meer geweest.”

Collega Wisman had het allemaal met lede ogen aangezien. ,,We hebben het vandaag op kwaliteit afgelegd. We probeerden het nog wel na rust, maar we scoren gewoon te moeilijk. Dan zie je dat Noordwijk daarin verder is. Ze waren echt een maatje te groot voor ons.”

tlnw071115_0006                                                  Bogdan Constantin redt op een Noordwijkse inzet

Dat bleek in het tweede bedrijf waarin de thuisploeg wel aandrong, maar op een paar schietkansen na nauwelijks voor doelgevaar wist te zorgen. Noordwijk vond het wel goed en mikte in de tegenstoot op de beslissende derde treffer. Maar ook de koploper miste het venijn om dat te bewerkstelligen.

Noordwijk eiste met deze overwinning de koppositie in de Hoofdklasse B weer alleen voor zichzelf op. Medelijstaanvoerder FC Rijnvogels ging onderuit bij Quick Boys. Corneille werd niet warm of koud van de leidende positie. ,,Allemaal leuk natuurlijk”, zei de oefenmeester. ,,Maar met Zwaluwen, ASWH en  FC Rijnvogels hebben we een zware reeks voor de boeg. Quick Boys zie ik voorlopig als onze grootste concurrent. Daarom is het lekker dat we de tweede periode met winst zijn begonnen. Uiteindelijk draait het allemaal om promotie. Pas als we alle ploegen gehad hebben en we er staan nog steeds zo voor, dan ga ik over een eventuele titel praten.”

Voor Wisman en Ter Leede liggen de zaken iets anders. De oefenmeester noemde de start van zijn ploeg geweldig. ,,Maar na het verlies van vandaag en dat van vorige week tegen ASWH maken we pas op de plaats. Vooraf mikten we op een plek in het linkerrijtje en daar doen we nog volop voor mee. En de top? Dat is nu te hoog gegrepen. Vandaag zijn we echt met onze neus op de feiten gedrukt.”

Ter Leede-Noordwijk 0-2 (0-2). 10. Splinter 0-1, 28. Dorothea 0-2

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Van der Lans, Bayram (73. Robertson), Kappenberg (46. Ait el Houssi), Ammerlaan, Verplancke, Bok (61. Van der Kooye), Kurbegovic, Dam

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Le Congé, Veerman, Bröcker, Gonçalves, Hoogerwaard, Dorothea (80. Hu), Splinter, Lomis, Wendt (89. Borsboom).

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Ron van der Linden


 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)