De teleurstelling droop er zaterdagmiddag op Sportpark Duinwetering bij koploper Noordwijk vanaf na het laatste fluitsignaal van arbiter Van de Ketterij. Een cocktail van te weinig scherpte, het ontbreken van een portie geluk en een behendige en efficiënte tegenstander leverde een terechte 2-3 nederlaag op. Het traditionele drankje na afloop smaakte daardoor ditmaal eerder als een fles azijn. 

Als, ja als de thuisploeg in de openingsfase wat beter met de mogelijkheden was omgesprongen was er hoogstwaarschijnlijk een heel andere uitslag uit de bus gerold. Het liep allemaal heel anders omdat er zich na een klein kwartier een wedstrijd ontwikkelde waarin de ploeg van Kees Zethof continu achter de feiten aanliep. Een snoeiharde inzet van Thom de Vries week af op de elleboog van de ongelukkige Dennis van Rijn waarna Van de Ketterij onverbiddelijk naar de beruchte stip wees.

,,Het was op dat moment eigenlijk wachten op de 1-0 voor ons. Vanuit het niets kwam die zure strafschop op ons pad”, oordeelde Zethof na afloop. ,,Maar dat is natuurlijk niet de reden van dit verlies. Onze veldbezetting was vandaag gewoon niet goed en daar heeft ODIN meer dan uitstekend van geprofiteerd.”

Minder strelend

Roy Rondeltap kreeg nog wel de vingertoppen tegen de elfmetertrap van ex-Quick Boys-spits Thom de Vries, maar dat was onvoldoende om de 0-1 te voorkomen. Hoewel het aanvalsspel van Noordwijk hierna iets minder strelend dan in de beginfase oogde, was de thuisploeg via Tjeerd Westdijk dicht bij de gelijkmaker. Daar waar goalie Barry van Dijk zich al eerder als een redder in de nood had ontpopt, keerde de lat de inzet van de Noordwijk-spits. De thuisploeg mocht even later zelf niet mopperen toen Jeffrey Klijbroek, de middenvelder, maakt deze zomer de overstap naar Ter Specke, uit een vrije trap de bovenkant van de lat trof.

Mokerslag
Uiteindelijk kreeg Noordwijk loon naar werken toen Sabir Achefay kort voor de thee de verdiende 1-1 alsnog binnen werkte. ‘So far so good’ luidde het credo halverwege aan De Duinwetering, maar die gedachte kon tien minuten na de spelhervatting definitief de prullenbak in. Rondeltap dacht een verre bal rustig over de achterlijn te kunnen laten rollen, maar verspeelde het leer kinderlijk waarna De Vries zich drie tellen later opnieuw mocht laten feliciteren. Aangeslagen door deze tegenslag kreeg Noordwijk nog geen honderd tellen later een mokerslag te verwerken toen Klijbroek met een lobje het succesvolle eindstation was (1-3).

Wellicht was het allemaal toch nog anders gelopen als een ziedende inzet van Emiel Wendt direct na de 1-3 niet door de excellerende Van Dijk uit zijn heiligdom was geranseld. De Noordwijk-captain kwam eveneens niet tot scoren toen de bal na een klutssituatie voor zijn schietgrage voet belandde. Dit keer stond de paal voor hem en Noordwijk in de weg. Aan de overzijde moest de staander Noordwijk direct hierop nog enigszins in de wedstrijd houden, terwijl Rondeltap met twee uitstekende reddingen in de slotfase verder onheil wist af te wentelen.

Genadeloos afgestraft
De 2-3 van Westdijk kort na het ingaan van de blessuretijd kwam te laat om ook dat ene puntje nog veilig te stellen. De tweede thuisnederlaag was daarmee een feit. Een verlies dat door een realistische Zethof terecht werd genoemd. ,,ODIN’59 was vandaag de betere ploeg. Op de beslissende momenten schoten we tekort in een wedstrijd die van onze kant gewoon moeilijk was.”

Simpel
Van het ontbreken van een aantal vaste waarden wilde Zethof na afloop niets weten. Behalve Rob Overliet, die een schorsing uitzat, ontbrak ook Denzel James. Over dat laatste was Zethof even laconiek als gedecideerd. ,,Wie minder traint dan de anderen, start niet. Zo werkt het nu eenmaal”, verklaarde de oefenmeester. Waardoor de doordeweekse afwezigheid van de vleugelaanvaller, die een korte vakantie had ingelast, voor een enigszins gewijzigd aanvalsplan bij de rood-witten had gezorgd.

Daarnaast kon Zethof ook geen beroep doen op het geblesseerde kwartet Martijn le Congé, Sander Bosma, Kasper Michel en Guy Smith. ,,Daar kun je je niet achter verschuilen”, aldus Zethof. ,,Met dat bijltje hebben we dit seizoen vaker moeten hakken en toen liep het wel goed af. Het is en blijft gewoon simpel: de beste heeft vandaag gewonnen.”

Noordwijk-ODIN’59 2–3 (1-1). 8. De Vries 0-1 (strafschop), 49. Achefay 1-1, 53. De Vries 1-2, 55. Klijbroek 1-3, 90+1 Westdijk 2-3

Noordwijk: Rondeltap, Van Rijn (71. A. Wendt), Rietveld, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, E. Wendt, Van Staveren, Roshanali (55. James), Achefay (84. Van der Niet).Westdijk

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)