Spelen in de Bollenstreek is iets wat je als amateurvoetballer gedaan moet hebben. Althans, dat is wat de meeste nieuwkomers zeggen. Bij menig voetballer staat een dienstverband bij een club uit de Bollenstreek hoog op de ‘Bucketlist’. Waarom? Vroeg ik mij lange tijd af. Ik had m’n ideeën en gedachtes erover, maar afgelopen weekend vond ik het antwoord. Waar? Bij de kraker en derby tussen Quick Boys en Noordwijk. Ook wel: pure reclame voor de Bollenstreek. 

In één middag werd mij duidelijk wat de Bollenstreek zo fantastisch maakt. Als verslaggever van ‘Voetbal in de Bollenstreek’ zie je de meest mooie momenten op de velden voorbij komen. Sfeeracties, spannende wedstrijden en mooie acties. Alles komt voorbij in onze mooie streek, die één en al voetbal ademt, en dat op alle niveau’s. Ik sta daarom ook niet meer te kijken van een spectaculaire vuurwerkshow, die georganiseerd wordt door supporters van een club. Waarom niet? Omdat dat hoort bij de Bollenstreek.

De wedstrijd Quick Boys – Noordwijk was voor mij hét ultieme voorbeeld van hoe het moet zijn. 5500 supporters langs de lijn, die bijna door elkaar heen stonden. Geen verplichte uitvakken of gedoe tussen supporters van beide clubs. Nee. Het werd een groot voetbalfeest waarin Quick Boys aan het langste eind trok. Niet alleen de sfeer er omheen zorgde voor een mooie middag, maar ook het spel wat beide ploegen op de mat legde. Trainers van beide ploegen, Erik Assink en Kees Zethof, gingen vol op de aanval spelen. Geen schaakpartij, maar een open wedstrijd waarbij de toeschouwer constant op het puntje van zijn stoel zat.

En zo hoort het ook. Voetbal is een spel van ons allemaal en moet amusement opleveren. Dat laatste was er meer dan genoeg op sportpark Nieuw-Zuid. Het is iets wat bij deze streek hoort. Jaarlijks levert onze regio kampioenen af en hebben we het geluk dat we zoveel clubs kunnen bewonderen in de Tweede en Derde Divisie. Reken daar de hoge toeschouwersaantallen bij op en het is duidelijk dat spelers maar al te graag richting de Bollenstreek willen verkassen. De wedstrijd Quick Boys – Noordwijk was één van de hoogtepunten dit seizoen. Over twee weken moeten de Katwijkers richting Lisse en ook dan zullen er drie tot vierduizend man langs de kant staan. Zoals het hoort. Laten we in onze handjes knijpen, want dit soort wedstrijden zijn, net als die van afgelopen zaterdag, pure reclame voor de Bollenstreek.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Assink lacht deze keer zonder kiespijn, Zethof met (plus video’s)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude