‘3-0 achter, niks aan de hand’. Zo luidt de titel van een boek dat Gerard Cox over het, door hem, zo geliefde Feyenoord schreef. Of de zaterdagtak van VVSB er met de rust in zicht bij een 3-0 achterstand ook zo over dacht in het inhaalduel bij Sporting Leiden valt te betwijfelen. De 3-1, op slag van rust, van VVSB-captain Jaap Aartman bleek achteraf de aanzet te zijn voor het eindresultaat: 3-3.

,,We hadden zelfs nog kunnen winnen, maar dat zat er uiteindelijk niet meer in”, vertelt Aartman. ,,Gezien het verloop van de wedstrijd is het natuurlijk een resultaat waar je tevreden mee kunt zijn, maar toch. We begonnen in ieder geval bijzonder slecht aan deze wedstrijd. Na een halfuur keken we al tegen een 3-0 achterstand aan. In onze voorgaande wedstrijd tegen koploper TAVV begonnen we ook al slecht. Dit keer konden we het gelukkig nog herstellen. De slechte start is echt wel een verbeterpunt voor ons. Dat mag ons niet nog een keer overkomen.”

Als verzachtende omstandigheid kan worden aangevoerd dat VVSB (zat.) tegen Sporting Leiden, de nummer drie in de rangschikking, door blessures geen beroep kon doen op een viertal vaste waarden. Dat gegeven in combinatie met het zeer matige eerste halfuur leek een voorbode voor een kansloze missie.

,,Na de rust hebben we wel vol passie gespeeld. Gewoon de beuk erin.”

Totdat Aartman kort voor de thee hoogstpersoonlijk na een eerder weggewerkte paars-gele hoekschop de bal alsnog bij de tweede paal binnen wist te werken. Die goal werkte als een mentale injectie voor de ploeg van Rob Jonkman, die herboren aan het tweede bedrijf begon. Aartman: ,,Na de rust hebben we wel vol passie gespeeld. Gewoon de beuk erin. Echt op zijn VVSB’s; dat wil zeggen veel strijd, lange ballen en opportunistisch voetbal.”

Inhaalrace
Daarbij werd de zaterdagtak van VVSB stilletjes geholpen door een portie gemakzucht dat er aan Leidse zijde binnen de ploeg sloop. De comfortabele 3-0 voorsprong en het gemak waarop deze tot stand was gekomen wiegde het gezelschap van trainer Jeroen van Egmond dermate in slaap dat VVSB ook daadwerkelijk de kans kreeg om zich terug te vechten in de wedstrijd.

De in de kleedkamer voorgenomen strijdwijze wierp haar vruchten na de thee dan ook af voor de Noordwijkerhoutse formatie. Rond het uur was de aansluitingstreffer via Roy van den Bosch, die goalie Andy van der Meulen beheerst het nakijken gaf, een feit (3-2).

,,Peter van den Berg moest na een botsing per brancard het veld verlaten. Hij was echt even helemaal van de wereld.”

,,Dat doelpunt gaf ons nog meer energie om de inhaalrace te voltooien, maar helaas konden we die niet meteen inzetten omdat onze keeper, Peter van den Berg, na een botsing per brancard het veld moest verlaten. Hij was echt even helemaal van de wereld. Peter is daarna nog voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd. Naar omstandigheden gaat het goed met hem.”

Tweeledig
Na dit oponthoud pakte VVSB de draad toch weer op. Sporting Leiden, dat het eerste halfuur had gewerveld, was ook hierna geen schim meer van de ploeg uit de beginfase. Uiteindelijk was het Van den Bosch die na 85 minuten voor de verdiende 3-3 tekende. ,,Daarna krijgen we zelfs nog mogelijkheden op meer. Een vierde en daarmee winnende treffer zat er niet in.”

,,Gezien het wedstrijdbeeld is een puntendeling gewoon verdiend. Hopelijk hebben we hiervan geleerd als we aanstaande zaterdag bij nummer voorlaatst Blauw Zwart spelen. Nu resteert een dubbel gevoel. Tevreden zijn met een punt in de wetenschap dat het er ook drie hadden kunnen zijn.”

Archieffoto: Tino Stulen

Lees ook: ‘FC Lisse heeft aan één fantastische helft genoeg (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)