Hillegom is ‘gewoon’ weer ingedeeld in de Eerste Klasse A in West I. Na de hele nacompetitie-soap tegen van eind juni bleven de blauw-witten eersteklasser. De club leek na de nederlaag tegen HSV al dood en begraven, maar die vereniging werd vanwege ‘match-fixing’ in de reguliere competitie uit de play-offs gehaald.

In de play-offs zouden de Hillegommers in de finale spelen tegen Assendelft. Die tegenstander wilde de finalewedstrijd vanwege een overlijdensbericht binnen de club uitstellen naar anderhalve week later. Hillegom en de bond gingen akkoord met het uitstellen van de wedstrijd, maar wel naar de eerste beschikbare speeldag, drie dagen later. Daarop besloot Assendelft niet te komen opdagen.

In de competitie van Hillegom is een opvallende nieuwkomer: FC Boshuizen. De vereniging uit Leiden kwam sinds z’n oprichting in 2004 nog niet eerder uit in de Eerste Klasse A in West I. De Leidenaren werkten hun duels de laatste jaren altijd af in West II of in de landelijke competitie (Hoofdklasse).

Competitie-opzet Derde Klasse
In de Tweede Klasse zitten Foreholte en Teylingen logischerwijs weer bij elkaar in de competitie. Altior uit Langeraar keert na een jaar in de Derde Klasse weer terug in de Tweede Klasse. Ook KDO uit De Kwakel is als vereniging uit West I weer ingedeeld in de Tweede Klasse C. KDO speelt sinds seizoen 2016/2017 z’n wedstrijden in West II.

Van Nispen (zon.) en Warmunda zijn bij elkaar in gedeeld in de Derde Klasse Q1. Vanwege het verdwijnen van steeds meer zondag-verenigingen heeft de KNVB gekozen voor een nieuwe competitie-opzet. Halverwege de competitie vindt er een scheiding plaats tussen teams die voor promotie naar de Tweede Klasse gaan voetballen en elftallen die gaan spelen om lijfsbehoud of degradatie naar de Vierde Klasse.

Indeling sv Hillegom

Indeling Teylingen en Foreholte

Indeling Van Nispen (zon.) en Warmunda

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Competitie-indeling zaterdagvoetbal: VVSB (zat.) debuteert in Derde Klasse A’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)