Het verwachte competitieschema voor de Tweede en Derde Divisie is woensdagavond (toch) niet bekendgemaakt. Aanleiding is de commotie over de indeling van de zaterdagse Derde Divisie, die tot grote onvrede van het amateurvoetbal liefst vijf beloftenteams telt. Dat is er één meer dan het afgesproken maximum per competitie. 

De zondagse Derde Divisie herbergt slechts een beloftenteam. Dat leidde tot groot verzet onder de amateurverenigingen in de zaterdag-variant. Zij kregen massaal steun van andere topamateurverenigingen. Zo nam Katwijk-voorzitter het openlijk op voor rivaal Quick Boys, de enige regioclub in de Derde Divisie. ,,Ik denk dat er woensdag een heel pact zit van eenduidige en samenwerkende voetbalclubs, in welke divisie ze ook voetballen. We strijden hier met elkaar en voor elkaar. Ditmaal is Quick Boys de pineut, morgen Katwijk, over een week Rijnsburgse Boys en vervolgens Ter Leede. Zijn we dan klaar?”

Enigszins acceptabel
Quick Boys stelde een compromis te verwachten, zo liet het weten bij monde van bestuurslid Pieter Kuijt. ,,,Het verzet tegen de beloftenteams zal altijd blijven. Maar mocht de verdeling 3 om 3 worden, dus in beide Derde Divisies drie beloftenteams, dan ben ik in dat opzicht best tevreden, hoe gek dat misschien ook klinkt. Dan hebben we in in ieder geval een leukere competitie dan we nu dreigen te krijgen en is het allemaal enigszins acceptabel opgelost.”

Nadat woensdagavond op de veelbesproken vergadering duidelijk werd dat er de komende twee jaar geen nieuwe instroom van beloftenteams plaatsvindt, is ook bekendgemaakt dat de KNVB zich nog eens over de competitie-indeling van de zaterdagse Derde Divisie gaat buigen. Omdat de speelschema’s van de Tweede en Derde Divisie direct met elkaar zijn verbonden, kan het competitieschema nog niet gepresenteerd worden.

IJsselmeervogels meldt op social media dat het schema waarschijnlijk maandag gepresenteerd wordt.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)