Vierdedivisieclub DHSC uit Utrecht is maandagavond tijdens een Algemene Ledenvergadering van de club officieel opgeheven.  De club kampte met een schuld van naar verluidt plusminus twee ton en zag na het terugtrekken van Wesley Sneijder als suikeroom geen oplossing meer voor de financiële problemen.

DHSC speelde afgelopen seizoen in dezelfde competitie als SJC en Ter Leede. Ook voor komend seizoen was het voor de hand liggend dat deze clubs elkaar weer zouden tegen komen. De drie clubs wisten zich  te handhaven in de Vierde Divisie A. Ter Leede eindigde als nummer acht op de ranglijst, DHSC werd elfde en SJC twaalfde.

Fusieclub uit 2007
DHSC speelde haar wedstrijden op het sportcomplex Thorbeckelaan in de wijk Ondiep in Utrecht. Het was een fusieclub, ontstaan in 2007. In dit jaar voegden de clubs DOS, waar Wesley Sneijder als jeugdspeler voor uitkwam, Holland en de Stichtse zich samen tot DHSC (DOS Holland Stichtse Combinatie).

DHSC wist zich snel op te werken vanuit de Tweede Klasse naar de Vierde Divisie. Daarbij was de financiële inbreng van de Stichting Sport Ondiep, gedragen door Wesley Sneijder, onontbeerlijk. Niet alleen werden sterke selecties opgetuigd, ook liet Sneijder via de stichting een splinternieuwe bussinessunit naast het clubgebouw verrijzen. Logischerwijs werd het sportcomplex omgedoopt in het Wesley Sneijder Sportpark.

Recordnederlaag tegen Ter Leede
DHSC trok met regelmaat de aandacht van de media. Bijvoorbeeld door het aantrekken van bekende spelers en ook trainers. Zo contracteerde men in het verleden onder meer Gert Kruijs en Mark Verkuyl. Helaas waren er ook minder fraaie momenten, bijvoorbeeld vanwege wangedrag en stakingen in wedstrijden tegen bijvoorbeeld v.v. Buitenpost en Jodan Boys. En dan was er natuurlijk ook nog de onwaarschijnlijke 2-12 nederlaag die de club in april leed tegen het Ter Leede van Niek Oosterlee. Een clubrecord voor beide clubs. Trainer Ton Vergou leverde zijn contract voor komend seizoen vervolgens ook in. Zijn commentaar: ”Ik kan nu al een boek schrijven over wat ik hier heb meegemaakt. Bijvoorbeeld een training voorbereiden en dan met twee spelers op het veld staan.”

Vandalen hebben afgelopen week de letters “Wesley Sneijder Sportpark” alvast maar van het bussinessgebouw af gesloopt. Sneijder zelf is gefrustreerd door de gang van zaken en wil nets meer met mensen van de club te maken hebben. Voor zijn gevoel is slechts gebruik gemaakt van zijn kapitaal, niet van zijn knowhow.

Wat er met het sportcomplex gaat gebeuren is nog onduidelijk. Vooralsnog zijn er geen gegadigden die interesse hebben om aan de Thorbeckelaan te gaan voetballen. Ook is niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de open vallende plaats in de Vierde Divisie.

Tekst: Theo Uphus
Foto: DHSC

Lees ook: Ongekende uitslag: Ter Leede wint met 2-12 in Utrecht

POPULAIRE BERICHTEN