Ter Leede heeft in eigen huis een makkelijke zege geboekt op Capelle. Door twee goals van Jeffrey Bok, een schitterende vrije trap van Steven Wajer en een goal van Ian van Otterlo wonnen de mannen van Henk Wisman met 4-1. Al begon de koude middag op Sportpark De Roodemolen niet zoals de Sassenheimers van te voren hadden gepland.

Al na drie minuten wisten de bezoekers op voorsprong te komen via een corner. En juist die tegentreffer uit standaardsituaties is iets waar de ploeg uit Sassenheim de laatste tijd veel moeite mee had.

„Het is moeilijk om te verklaren waar dat aan nu weer aan lag. Stefan Kraaijvanger is normaal een belangrijke waarde voor ons in dat soort situaties, want hij is vrij lang. Maar op dit moment kijkt hij langs de kant toe, omdat hij geblesseerd is aan zijn hamstring.”

,,We zijn in ieder geval goed begonnen aan deze cyclus.”

,,Voor de rest hebben wij weinig jongens in ons elftal die echt veel lengte hebben. Als de tegenstander dan met een paar beren naar voren komt, is dat lastig om te verdedigen’’, aldus Ian van Otterlo over de gevaarlijke standaardsituaties van Capelle.

Wakker
Daarmee kende Ter Leede een stroeve start. Het zorgde er we, voor dat de mannen van Wisman een beetje wakker werden geschud. Van Otterlo was degene die uiteindelijk snel voor de gelijkmaker tekende.

„Drie minuten later lag de bal gelukkig alweer bij hun in de goal. Via de rechterkant schoot Bok op goal en ik kon daarna de rebound binnentikken. We kregen voor de rust al de mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het doelpunt bleef uit. Dat was jammer, want daardoor zaten we toch met een minder gevoel in de kleedkamer.’’

Spits Jeffrey Bok maakte twee goals tegen Capelle

Gelukkig werd die gemoedstoestand snel vergeten, want vlak na rust schoot Bok de 2-1 binnen. Daarna werd het een makkelijke middag voor Ter Leede.

„De 3-1 kwam van de voet van Steven (Wajer, red.). De bal lag aan de linkerkant van de punt van de zestien. Hij gaf een strakke voorzet, maar niemand kon die bal aanraken. Daardoor vloog de bal er in één keer in. Dat was een prachtige goal. Even later speelde Ben (Van der Lans, red.) een lange bal en Jeffrey (Bok, red.) kwam vanaf de middenlijn in een sprintduel terecht met een verdediger van Capelle. Die won die en hij schoot de laatste treffer van de middag binnen.’’

,,Hij was vorig seizoen toch onze topscorer, dus dat hij nu blijft scoren is erg belangrijk voor het elftal.’’

Daardoor werd de uitslag 4-1 in het voordeel van de Sassenheimers, maar dat had nog veel hoger uit kunnen vallen, want de ploeg van Wisman miste zelfs een kans voor open goal. Het team uit Sassenheim is met een goede serie bezig. Uit de laatste vier wedstrijden werden er tien punten behaald. Van Otterlo ziet daardoor een vergelijking met vorig seizoen ontstaan.

Bok
„Vorig jaar was onze start ook niet al te best. Op een gegeven moment kwamen we in een flow terecht en pakten we de tweede periode. Het zou mooi zijn als ons dat weer lukt. We zijn in ieder geval goed begonnen aan deze cyclus. Daarnaast zie je dat bijvoorbeeld een Jeffrey weer zijn goals begint te maken. Hij was vorig seizoen toch onze topscorer, dus dat hij nu blijft scoren is erg belangrijk voor het elftal.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Hans Schalk

Lees ook: ‘Hoofdklasse A kopie van de Eredivisie: ,,Dit seizoen nivelleert het een beetje”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan