Trainer Misha Salden zag in de wedstrijd tegen Ajax al voorzichtig een stijgende lijn in het spel van FC Lisse, maar de beloning in de vorm van punten bleef destijds uit. Zaterdag in het duel met HHC Hardenberg waren er niet alleen complimenten voor het vertoonde spel, maar pakten de Lissenaren op eigen veld ook een broodnodige zege: 2-0. Koen Fokkema tekende op schitterende wijze voor de tweede goal. 

Gezien het recente verleden in de Topklasse had HHC op geen beter moment naar Ter Specke kunnen komen. Van de vier voorgaande ontmoetingen in Lisse wonnen de Hardenbergers er geen één. Het dit seizoen tobbende Lisse bivakkeert in de onderste regionen van de tempel van het amateurvoetbal en verschafte zichzelf wat lucht door met passie en strijd nummer zeven HHC aan de kant te zetten.

Salden moest mede door de afwezigheid van Kevin Weijers en de lichte blessure van Tom Zoontjes het nodige puzzelwerk verrichten en posteerde Justin Valk en Kevin Winter in het hart van de verdediging. De scheidend oefenmeester paste ook zijn strijdplan aan. Bij balbezit moest snel de diepte worden gevonden.

Aanjager

Het pakte met name in de eerste helft perfect uit. Lisse maakte HHC het voetballen onmogelijk en won nagenoeg elk duel. Kansen leverde het lichte overwicht ook al snel op. Na bijna een kwartier spelen was Guido Pauw dicht bij de openingstreffer, ware het niet dat de spits de rebound op een schot van Koen Fokkema niet wist te benutten. Tom Broekhuizen, de aanjager op het middenveld, testte vijf minuten later de vuisten van doelman Sander Danes.

De verdiende 1-0 kwam er halverwege de eerste helft alsnog. Danes wist een poging van Fokkema niet goed te verwerken, waarna vleugelverdediger Niels Buijs er als de kippen bij was om Lisse op voorsprong te schieten.

HHC kon daar aanvankelijk bar weinig tegenover stellen. Sterspeler Hielke Penterman werd nauwelijks gevonden, ook al omdat de organisatie bij de equipe van Salden als een huis stond. De enige keer dat Penterman voor rust gevaarlijk was, redde keeper Mark de Vries bekwaam.

Fenomenale goal

In de tweede helft beten de bezoekers een stuk meer van zich af. De manschappen van coach Marcel Groninger drongen naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer aan, maar kregen 25 minuten voor tijd een extra tik te verwerken. Daar was Fokkema verantwoordelijk voor. Van een meter of twintig passeerde de buitenspeler met een fenomenale uithaal de kansloze Danes.

De partij was vanaf dat moment beslist, al raakte Penterman na een fraaie individuele actie nog wel de lat. Verder dan dat kwam HHC echter niet. Lisse liet in de counter zelfs na om de score nog verder uit te breiden. Desondanks was Salden zeer tevreden over de prestatie van zijn elftal.

,,Dit is een goede overwinning. Als je een maand lang niet in competitieverband hebt gespeeld, is het altijd afwachten hoe de jongens het oppakken. Dat hebben ze goed gedaan. Blijkbaar zijn we altijd goed tegen HHC. Zij hebben het vaak moeilijker tegen ons dan omgekeerd. We weten waartoe we in staat zijn, alleen hebben we dat niet altijd laten zien. Het gaat echter te ver om nu te zeggen dat het lek boven is.”

FC Lisse – HHC Hardenberg 2-0 (1-0). 22. Buijs 1-0, 63. Fokkema 2-0.

FC Lisse: De Vries; Buijs, Valk, Winter, De Goede; Broekhuizen, Van Heulen (83. Zoontjes), Vermeulen (79. Rauws); Hardenberg, Pauw en Fokkema (86. Messaoud).

Foto: Hubert Habers

Samenvatting HHC TV

Reactie FC Lisse-trainer Misha Salden

Reactie FC Lisse-aanvaller Koen Fokkema

hoofdsponsorenlisse


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen