FC Rijnvogels verraste zaterdag vriend en vijand door op bezoek bij Eemdijk in de laatste minuten de hele wedstrijd op zijn kop te zetten. Een 3-2-achterstand, overigens opgelopen nadat een voorsprong was weggegeven, werd in de slotminuten alsnog omgezet in een 3-4-zege. Trainer Dogan Corneille hield er geen grijze haren over, want gepokt en gemazeld in het voetbal. “Het was een ultieme prestatie van het collectief”, zo is zijn oordeel. Een bevlogen trainer over de ontwikkelingen van zijn team in dit seizoen.

  • In je analyses tot dusver ben je redelijk op de vlakte over je team gebleven. Wat is de logica daarvan?

“Ik ben dit seizoen nieuw bij de club en het team. Thomas Duivenvoorden had het uitstekend gedaan in het vorige seizoen. Dan ga  je rustig kijken naar datzelfde team als je het gaat overnemen. Wie gaan er weg, wie komt er bij? Wat moet en kun je nog halen aan kwaliteit ter verbetering? Je praat met de spelersgroep over de ideale speelwijze met die groep. Je moet aan elkaar wennen ook. Dat is wat er kortweg allemaal tussen de eerste training en nu is gebeurd.”

  • Kun je kort iets zeggen over de ontwikkelingen binnen het team?

,,Waar wij vooral mee te maken hebben gehad is blessures van niet-onbelangrijke spelers in de selectie. Dan noem ik bijvoorbeeld de langdurige blessure van Maarten Reyneveld, maar meteen ook die van een andere aanvaller, Sieb Rutgers. Hij is nog steeds niet volledig hersteld. Daarnaast zijn we Jesse Driebergen nog steeds kwijt en is Dennis Bakker helaas weer geblesseerd. Nabil Haddadi is nu gelukkig weer wel terug, dat vergroot de concurrentie binnen de selectie nu weer. Ik weet het: elke club heeft van dit soort zorgen, het maakt het wat lastig om je team op elkaar ingespeeld te krijgen. Het heeft tegelijk ook een andere kant, want vrijwel alle veldspelers in de selectie hebben al speelminuten gemaakt en zich kunnen laten zien.”

  • Wel een mooie opmerking: ‘elke club heeft van dit soort zorgen’.

“Dat is met zoveel zaken zo in mijn ogen. Soms zit het mee in een wedstrijd, soms tegen. Soms heb je geluk, soms pech. Soms zit het met de scheids net mee, soms net tegen. Aan het einde van het seizoen kun je bijna al dat soort zaken tegen elkaar wegstrepen en hoef je daar je lot niet aan op te hangen.”

  • Met name tegen de promovendi ging het niet geweldig. Bij Kampong werd het 4-0 en ook Hoogeveen ging er met de punten vanaf de Kooltuin vandoor.

“Het zijn twee totaal verschillende wedstrijden geweest. Laat ik vooropstellen dat het beide teams zijn waar behoorlijk voetbal in zit. De onderlinge verschillen in onze competitie zijn sowieso erg klein. Kampong maakte gebruik van een complete off-day van ons team. Waarbij gezegd moet worden dat dat ook knap werd afgestraft. Thuis tegen Hoogeveen hebben wij denk ik onverdiend verloren. Wij kregen de grotere kansen, maar als je niet scoort win je ook niet. Dat was het verhaal van die wedstrijd.”

  • Je hebt wat accenten verlegd in de laatste wedstrijden.

“We hebben de laatste weken inderdaad een iets andere speelwijze uitgeprobeerd en dat liep vooralsnog naar tevredenheid. We zullen zien of dat blijvend is.”

  • De knappe zege bij Eemdijk geeft een boost naar komende zaterdag als koploper IJsselmeervogels op bezoek komt?

“Nou ja, je merkt wel dat het binnen onze groep leeft dat uit de laatste drie wedstrijden zeven punten zijn behaald. En die 1-1 bij de andere koploper, Harkemase Boys, geeft ons ook het besef dat we tegen IJsselmeervogels een resultaat kunnen behalen. Maar ook weten we: zij hebben veel kwaliteit, zijn fysiek sterk en snel in de tegenaanval. Maar ik verheug mij zeer zeker op de confrontatie tegen mijn oude club. Misschien dat de nederlaag van hen bij HSC ’21 en de zege van ons bij Eemsdijk ons net dat beetje meer boost geeft om de drie punten thuis te houden. We hebben bij Eemsdijk aangetoond dat we een goed team kunnen zijn. Dat moeten we zaterdag bevestigen.”

Tekst: Theo Uphus
Foto: EWLOnline

Lees ook: Verslag | Bizarre slotfase levert FC Rijnvogels drie punten op

POPULAIRE BERICHTEN