VV Noordwijk begon rampzalig aan het seizoen, maar zeven punten uit de laatste drie duels hebben de Noordwijkers weer voorzichtig back in business gebracht. ,,Wij komen er langzaam aan”, stelde trainer Dogan Corneille.

Noordwijk won zaterdag de derby bij Ter Leede met 0-1 door een doelpunt van Brayen Brocker. Dat de openingstreffer pas in de slotfase op het bord kwam, irriteerde Corneille. ,,Voor de tweede week op rij wordt een loepzuivere goal afgekeurd en dat vind ik opvallend”, doelde hij op het moment waarbij Tjeerd Westdijk vanwege een vermeende duw werd teruggefloten. ,,Dan spelen we goed, verdienen we een goal en wordt die ons door een dwaling afgenomen. Gelukkig hebben we het op eigen kracht rechtgezet, maar voor hetzelfde geld maken we die goal even niet en dan verliezen we weer twee dure punten. Daar baal ik wel een beetje van.”

‘Serie neerzetten’
In ieder geval kreeg Noordwijk weer eens een traktatie in de vorm van drie punten. Volgens Corneille was die beloning te lang uitgebleven. ,,De afgelopen vijf wedstrijden, inclusief deze bij Ter Leede, verdienden wij te winnen. Daarvan wonnen we er twee, speelden we er twee gelijk en verloren we een keer. Zo’n reeks moeten we nu gaan omzetten in minimaal vier overwinningen. Dan kun je een keer gelijkspelen of verliezen. Dat kan altijd gebeuren.”

Vorige week verscheen er een uitspraak van Corneille in de media dat een periodetitel het maximaal haalbare is voor Noordwijk. Volgens Corneille is hij daarbij verkeerd geciteerd. Hij benadrukt dat het vizier nog altijd op het kampioenschap is gericht, ondanks dat Noordwijk nog niet als een kampioensploeg ooit. ,,Dat heb ik niet zo gezegd”, zei Corneille over die vermeende uitspraak. ,,Het verschil is nu zeven punten met de koploper. Het zou niet goed zijn als je denkt dat niet meer te kunnen dichten. In deze competitie staat het heel dicht op elkaar en is een serie overwinningen genoeg om weer aan te sluiten. Met deze overwinning zijn we ook weer drie plekken gestegen. Noordwijk hoeft nog zeker niet afgeschreven te worden.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)