We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Afgelopen weekend gingen de Topklasse en de zondagse Derde Klasse al van start, komend weekend beginnen ook de andere competities weer. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een aantal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In deze aflevering Dogan Corneille, trainer van vv Noordwijk, dat momenteel de ranglijst in de Hoofdklasse B aanvoert

Dogan, ook voor Noordwijk staat de tweede seizoenshelft voor de deur. Wat is jullie doelstelling?

,,Die hebben we al voor aanvang van het seizoen geformuleerd en is niet veranderd. We willen promoveren en het liefst kampioen worden. Daarmee hebben we onze nek uitgestoken, want ik heb van geen enkele zaterdaghoofdklasser gehoord of gelezen dat zij zich zo duidelijk hebben uitgesproken. Natuurlijk begrijp ik dat het niet eenvoudig zal worden. Als het onverhoopt niet lukt, is ons seizoen toch geslaagd als we via de zijdeur, die nacompetitie, de Topklasse weten te bereiken. Daarnaast willen we minimaal de halve finale van de Districtsbeker halen. Dan plaatsen we ons voor de KNVB-beker. En als we eenmaal zover komen, gaan we ook voor die prijs. De competitie is echter het belangrijkste. Promoveren betekent altijd een hoofdprijs. Het zal echter zwaar worden. Wij zijn ten slotte de te kloppen ploeg.”

Als koploper moet je tevreden zijn met je team, maar ontbreekt er nog iets?

,,Uiteraard liggen we op koers. We hebben het afgelopen jaar grote stappen gezet. Het oefenduel tegen een volledig VVSB was daar een goed voorbeeld van. Vorig seizoen, tijdens de winterstop, werden we op veel fronten in eigen huis met 0-3 te kijk gezet. Afgelopen dinsdag wonnen we met 3-1. Niet de uitslag, maar ons spel vertelde alles, terwijl we na de rust ook nog eens met een compleet ander team aantraden. Een wissel betekent bij ons eerder een versterking. En nu na Jaap van Duijn ook andere spelers zijn gaan scoren, doen we het op dat vlak goed. Toch valt er nog wel iets te verbeteren. We willen nog langere perioden in een wedstrijd dominant spelen. En als tweede wat minder strafschoppen tegen krijgen. Dat waren er tot nu toe vijf, terwijl we die ene die wij kregen ook nog eens misten.”

Is Quick Boys de enige andere kandidaat voor de titel?

,,Gezien de eerste seizoenshelft zou dat een logische conclusie zijn. Het kan bijna niet anders, maar vlak FC Rijnvogels niet uit. Een uitstekende ploeg en dat geldt ook voor ASWH, hoewel die wel heel veel punten hebben verspeeld. Voetballend steken Quick Boys en wij er echter bovenuit. Vorig seizoen was Katwijk met afstand heer en meester. Dit seizoen hebben we de pech dat Quick Boys in ons spoor blijft. Maar het omgekeerde zullen ze op Nieuw Zuid ook zeggen. Het zal nog zwaar worden om de titel binnen te halen. De basis is daarvoor gelegd. Van de twaalf duels tegen topklassers hebben we er dit seizoen negen gewonnen! We zijn Topklasse-waardig, maar daar komen is een heel ander verhaal.”

Wanneer is het seizoen geslaagd voor jou?

,,Ik denk dat die vraag al beantwoord is. Dus kan ik kort zijn: als we promoveren. Alles wat er meer uit de bus rolt is bonus.”

Met 32 punten doen jullie het halverwege uitstekend.  Tot hoever loopt de teller dit seizoen op? 

,,Gezien de concurrentie van Quick Boys zullen we er minstens 64 moeten halen om kampioen te worden. Misschien zelfs wel meer. Halen we dat aantal, dan spelen we in ieder geval twee beslissingswedstrijden om een plek in de Topklasse en dat is dan weer een mooie gedachte als het onverhoopt niet rechtstreeks lukt.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)