Anthony Correia probeerde de feestvreugde zaterdagmiddag rond de klok van half zes wat te temperen. Zijn ploeg had met 0-2 gewonnen bij FC Lisse en optimaal geprofiteerd van de misstappen van AFC en Rijnsburgse Boys. Daardoor is de koppositie weer in het bezit van de oranjehemden. “Heel leuk, het betekent dat we nu in poleposition zijn. Tegelijkertijd zegt het echt helemaal niks, nul procent, met betrekking tot volgende week.”

Katwijk nam door de eigen zege en de remise van AFC bij OFC (1-1)  het lijstaanvoerderschap op doelsaldo over van AFC. Over een week kan de regerend kampioen in eigen huis de klus afmaken, Spakenburg komt dan naar de Krom.


Top drie Tweede Divisie:
1. Katwijk 33-68 (72-35)
2. AFC 33-68 (60-31)
3. Rijnsburgse Boys 33-66 (70-40)


“Nu even rustig een biertje drinken en naar huis. We moeten echt geen hosanna-stemming gaan creëren of dingen nu opeens anders gaan bekijken. We moeten de wedstrijd zoals iedere andere wedstrijd benaderen en zorgen dat we zo’n goede week maken dat we zaterdag super voor de dag komen.”

Correia was te spreken over het optreden van Katwijk op Ter Specke en repte van een ‘volwassen optreden’. “Ik denk dat we als team echt goed hebben gefunctioneerd vandaag. De juiste momenten van diepgang en de juiste momenten van balbezit hebben gekozen. Ja, de eerste helft was een beetje stroef, zeker de laatste fase. Maar de ingrediënten om de wedstrijd te winnen, die waren wel aanwezig.”

Langzamerhand geraakte FC Lisse steeds meer in de verdrukking. “We hebben gewoon heel goed aan het plan vastgehouden en zijn daarin constant door blijven gaan met de loopacties, de samenwerking aan de zijkanten en de veldbezetting voor de goal”, stelde Correia. “Op gegeven moment wordt de tegenstander wat moeier en krijgen zij het moeilijker om de lijnen dicht te lopen. In de tweede helft hebben we goed doorgedrukt en de klus uitstekend afgemaakt. We hebben best wel volwassen gespeeld. Ik ben echt super trots op die gasten.”

Radioverslaggever Reda Kharchouch
Na het over de streep trekken van de zege duurde het even voordat de misstap van AFC in Oostzaan definitief was. Correia werd op bijzondere wijze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Oostzaan. “Heel grappig. Ik kreeg een berichtje van Reda Kharchouch (spits van Excelsior, red.), een gouden kerel, die dus bij OFC  – AFC was. Op gegeven moment had ik hem ook aan de lijn en ik moet zeggen: het duurde wel lang. Maar het was wel een leuk gesprek. Ik zei al tegen Reda: ‘je moet bij de radio gaan werken man’. Dat deed hij heel leuk.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Katwijk de nieuwe koploper na zege in Lisse, Rijnsburgse Boys verliest en lijkt afgehaakt


POPULAIRE BERICHTEN