Ter Leede – VVSB was lang een tactisch schaakspel dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Maar juist in de middelste linie van beide ploegen werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Sassenheimers. Het elftal van Steef Roodakkers luisterde haar debuut in de Derde Divisie op met een 2-0 overwinning tegen de Noordwijkerhouters.

Het verschil in beide elftallen zat hem in de creativiteit op het middenveld. Waar het team van Roodakkers met Ian van Otterlo een speler heeft die creatief van enorme waarde is voor de thuisploeg, mist het team van Eric Meijers op dit moment zo’n type. 

Creativiteit 
„Daar ben ik het helemaal mee eens’’, gaf Meijers eerlijk toe. „Wij missen een creatieve jongen die de voorhoede aan het werk kan zetten. Danny Bakker is normaal zo’n vormgever, maar die is voorlopig nog geblesseerd. We zullen het daarom op een andere manier moeten invullen.’’

Dat probeerde de Nijmegenaar in deze wedstrijd nog met het inbrengen van de 18-jarige Wout Heemskerk, maar dat is een jongen voor de toekomst, die nu nog niet direct het verschil kan maken. Daarnaast hielp het niet mee dat Mo El Ousrouti er na twintig minuten af moest met een blessure. De trainer van de tegenstander, Steef Roodakkers, prees aan de andere kant juist de aanvallende kwaliteiten van zijn ploeg. 

„Vorig seizoen waren we gewend om met een andere mindset te spelen, maar nu wordt er wat anders van mijn spelers verwacht.’’

„Er kunnen nog veel dingen beter, maar de spelers mogen ook hun eigen invulling geven aan het aanvalsspel. Dat maakt het af en toe lekker speels. Daarin hebben we wel de juiste balans gevonden in onze voorhoede.’’ 

Met Robert Steemers was er veel meer beweging in het elftal ten opzichte van vorige week, toen de Sassenheimers met 1-4 verloren van eersteklasser Fortuna Wormerveer. 

In de eerste helft had Ter Leede lichtelijk de overhand, maar kreeg Lulinho Martins de grootste kans van de wedstrijd namens VVSB. De buitenspeler snelde langs de verdediging van de thuisploeg, maar Ben van der Lans wist het schot ternauwernood te blokken. Wat opviel was dat de Noordwijkerhouters het elftal van Roodakkers toch wel een beetje lieten komen, terwijl Meijers eerder had gezegd dat zijn team vanaf nu graag dominant voetbal wil spelen. 

„Ja, dat heeft tijd nodig, want we spelen nu op een andere manier’’, zag Meijers vanaf de zijkant. „Vorig seizoen waren we natuurlijk gewend om met een andere mindset te spelen, maar nu wordt er wat anders van mijn spelers verwacht.’’

Na de rust scoorde Ter Leede twee keer snel achter elkaar door doelpunten van Omar Limon en Steemers. Beide keren werd een mooie aanval goed afgerond. Daarna zat er weinig overtuiging in de ploeg van Meijers. 

„Als wij ons niet aan de afspraken houden en niet vanuit de organisatie spelen, dan zijn we kwetsbaar.’’

„Toen was het toch weer het oude liedje en zie je dat het vooral tussen de koppies nog niet goed zit. Wij kunnen nog niet de dynamiek brengen die nodig is. Daardoor leggen we het terecht af tegen een ingespeeld elftal.’’

Constant
Waar Ter Leede zich vorige week dus nog blameerde door met 1-4 te verliezen van Fortuna Wormerveer, verraste het nu toch wel enigszins door een solide pot te spelen tegen de paars-gelen. Juist die constantheid miste Roodakkers vorige week in zijn elftal. 

„We hebben op een paar momentjes na in de eerste helft de controle gehad in de wedstrijd. Soms speelden we op het randje, maar dat moet af en toe op dit niveau. Als wij ons niet aan de afspraken houden en niet vanuit de organisatie spelen, dan zijn we kwetsbaar. Gelukkig waren die momenten vandaag beperkt en hebben we dankbaar gebruik gemaakt van hun zwakke punten.’’

Ter Leede – VVSB 2-0 (0-0): 53. 1-0 Limon, 58. Steemers 2-0

Ter Leede: Vos de Mooij, Hoekstra, Boelee (77. Petronia), Van der Lans, Mouchih, Robertson, Wajer, Van Otterlo, Steemers (65. Echahbouni), Limon (77. Caicedo), Bok.

VVSB: R. Valk, J. Valk (61. Kok), Verhoeve, Arroyo, Vijlbrief, Zandbergen, De Rijk (69. Heemskerk), Van Niel, El Ousrouti (20. Van der Wilden), Bouw, Martins.

Foto’s: Hans Schalk

Lees ook: Prima start van Katwijk in Scheveningen, Ter Leede klopt VVSB


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude