Met een doelpuntloos gelijkspel bij nummer drie Barendrecht kon Rijnsburgse Boys-aanvoerder Danny van der Vijver wel leven. ,,Als je niet scoort, win je ook niet”, gooide de middenvelder er een Cruijffiaanse wijsheid uit. Met het puntje handhaven de Uien zich op de vierde plaats.

,,De eerste helft was matig van onze kant”, zegt Van der Vijver. ,,Niet dat Barendrecht grote kansen kreeg, maar wij al helemaal niet.”

Na de hervatting speelde Rijnsburg volgens zijn aanvoerder een stuk beter. ,,We creëerden ook een aantal goede kansen. Helaas wilde de bal er niet in. Vlak voor tijd kreeg Barendrecht ook nog een grote kans, dus al met al is een gelijkspel wel terecht.”

Overbelasting

De middenvelder stond weer in de basis nadat hij twee weken geleden had moeten afhaken vanwege hamstringklachten. ,,Ik voelde hem al een paar weken. Een weekje overslaan was het beste. Ik denk dat het een beetje overbelasting en vermoeidheid was. Vandaag voelde ik in ieder geval niets meer.”

Bij een zege had Rijnsburgse Boys nummer drie Barendrecht tot op een punt genaderd. In de resterende drie wedstrijden wil Van der Vijver de Barendrechters nog voorbij. ,,Daar moeten we maar voor gaan. Derde is beter dan vierde of vijfde.”

Van der Vijver bekent dat hij het niet erg vindt als het seizoen zometeen voorbij is. Vanwege een hardnekkige enkelblessure miste hij de eerste seizoenshelft. ,,En toch vind ik het prima als het straks zomer is. De revalidatie heeft veel energie gekost. Ik wil de zomer gebruiken om de batterij volledig op te laden en fit aan het volgende seizoen te beginnen.”

De revalidatie van ploeggenoot Bart Freke, die een soortgelijke blessure opliep aan het begin van de competitie en ook werd geopereerd, verloopt minder voorspoedig. ,,Bart heeft nog altijd een beetje last met lopen. De ingreep was zwaarder dan gedacht. Ik hoop dat hij er na de zomer weer bij is.”

Barendrecht – Rijnsburgse Boys 0-0

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Westmaas, Hessing, Tol, Troost, Van der Vijver, Sardar, Koemans (67. Knoester), Van Eeuwijk (79. Martina), Ignacio, Wijks

Samenvatting Barendrecht TV

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)