FC Lisse was door het abrupte vertrek van nieuwkomer Roy Pistoor genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe doelman. Met Erik Cummins vond de derdedivisionist die razendsnel. De sluitpost komt transfervrij over van Cambuur Leeuwarden en wil zich richten op een maatschappelijke carrière. 

Bij het laatstgenoemde gaan de Lissers hem helpen. De negentwintigjarige doelman is op dit moment bezig met het afronden van zijn hbo-studie Business & Management. Ondertussen speelde de goalie zo’n tien jaar in het betaalde voetbal. Hij diende voor clubs als FC Utrecht, Go Ahead Eagles en tot slot dus sc Cambuur. Desondanks kwam er afgelopen zomer geen mooie club voorbij voor hem.

LinkedIn
Na lang wikken en wegen besloot de doelman om zich op de toekomst te richten. Lisse moest de transfermarkt op na het vertrek van Pistoor en legde via LinkedIn contact met de sluitpost. Beide partijen kozen ervoor om het gesprek aan te gaan en dat leidde uiteindelijk tot een overeenkomst. Cummins verdedigt minimaal één seizoen het doel op Ter Specke.

,,Ik had nog wel de hele zomer kunnen wachten, maar op een gegeven moment moest ik voor mezelf de keuze maken”, vertelt de hoofdpersoon over de keuze voor zijn nieuwe club. ,,Er kwamen wel wat dingetjes voorbij vanuit het betaalde voetbal, maar ik vond die opties niet interessant genoeg. Daarnaast ben ik al tien jaar bezig in het betaalde voetbal en heb ik op verschillende plekken gewoond en naar de clubs toe gereden.”

Betrouwbaar
Het komende seizoen zal de doelman niet heel ver hoeven te reizen. Vanuit Amsterdam zal hij drie keer per week de reis maken naar zijn nieuwe club. Cummins komt maar met één doel naar Ter Specke: eerste doelman worden. Hij zal voor de verdediging van Lisse het vierde gezicht zijn tussen de palen sinds de afgelopen maanden.

Nadat Brian van der Werff werd weggestuurd, verdedigde Björn Haggerty tijdens het slot van de competitie het doel van de ploeg van Robbert de Ruiter. Haggerty vertrok uit de Bollenstreek en koos voor een avontuur bij FC Oss. Ook Pistoor vertrok snel uit Lisse en nu hoopt de club met Cummins een rustpunt te hebben gevonden.

,,Voetbal is heel lang voor mij een hoofdzaak geweest in het leven. Nu wordt het een beetje bijzaak en dat is niet denigrerend bedoeld.”

,,Met mijn ervaring denk ik dat ik de jongens wel kan helpen”, erkent de doelman. De nieuwbakken doelverdediger viel in alle opzichten op tijdens het oefenduel van zijn nieuwe club tegen Jong ADO Den Haag (3-1 winst, red.). Hij maakte een rustige indruk en raakte niet in paniek als de situatie in het strafschopgebied gevaarlijk dreigde te worden.

Daarnaast viel hij op in het coachen van zijn achterhoede en toonde hij zich zelfverzekerd met de bal aan de voet. Op het eerste oog maakte hij een betrouwbare indruk en dat is iets waar De Ruiter en zijn mannen na een hectische periode naar snakten.

Denigrerend
Een echte doelstelling spreekt Cummins voor zichzelf niet uit na afloop van het oefenduel. ,,Ik wil hier een stukje plezier weer terugvinden”, antwoordt de doelman als hem gevraagd wordt wat hij wil bereiken met de club. ,,Voetbal is heel lang voor mij een hoofdzaak geweest in het leven. Nu wordt het een beetje bijzaak en dat is niet denigrerend bedoeld.”

De komende periode zal voor de keeper in het teken staan van kennismaking. Hij trainde slechts twee keer mee met Lisse en wist voor het vriendschappelijke duel tegen de Hagenezen net aan de namen van zijn medespelers. ,,Het is een jonge groep en ik ken eigenlijk helemaal niemand van de jongens. Het zal voor mij de komende tijd nog even wennen zijn, maar het begin is positief”, sluit de doelman af.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Foto-special: een rondje langs de velden’

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)