Op bezoek bij DWO leed de zaterdagtak van Van Nispen de derde nederlaag op rij. In Zoetermeer trok de thuisploeg met 4-1 aan het langste einde, waardoor de Zikse-formatie na een uitstekende start van de competitie, in 3A teruggevallen is naar de middenmoot.

,,Het zat vandaag ook niet helemaal mee en bovendien is de uitslag wel wat geflatteerd uitgevallen. Dat neemt niet weg, dat dit de best voetballende ploeg was waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben”, oordeelde Van Nispen-spits Jon-Joost Cornelissens na afloop.

Van Nispen hield voor de pauze gelijke tred met DWO dat na een klein halfuur desondanks op een 1-0 voorsprong wist te komen. ,,Het was in de eerste helft een echt middenveld-duel, waarbij we best moeite hadden met de middelste linie van DWO. Echt grote kansen vielen er niet te noteren.”

,,Met de va-banque speelwijze van ons weet je dat het dan 2-2 of 3-1 wordt. Het werd jammer genoeg dat laatste.”

,,De 1-0 halverwege was dan ook nog niet meteen dodelijk. We zeiden in de rust bij de 1-0 achterstand dat we terwijl de tweede helft vorderde steeds aanvallender wilden gaan spelen. Dat plan werd kon de prullenbak in door een bijzonder curieuze tweede goal die pal na de thee viel. Een situatie die ik als speler overigens nog nooit heb meegemaakt.”

De 2-0 van DWO mag dan ook aangemerkt worden als een goal uit de buitencategorie.  Zonder dat iemand het in de gaten had begon DWO met tien spelers aan het tweede bedrijf. Toen Kars Davina meteen na de aftrap in alle vrijheid een bal dacht aan te nemen, stormde speler nummer elf van de thuisploeg alsnog vanuit de kleedkamer het veld in om direct de jacht op de bal in te zetten.

Doorkruisen
In de hierdoor ontstane verwarring lag even later nummer twee achter goalie Sven van Hensbergen. ,,Dat doelpunt doorkruiste onze plannen,” vertelt Cornelissens. ,,Daardoor was het vanaf dat moment alles of niet voor ons. En uiteindelijk viel de aansluitingstreffer alsnog halverwege de tweede helft.”

Na de 2-1 van Cornelissens, die in een onoverzichtelijke situatie via een lobje de goal maakte, wilde Van Nispen doorpakken. In die opzet slaagden de bezoekers echter niet. ,,Met de va-banque speelwijze van ons weet je dat het dan 2-2 of 3-1 wordt. Het werd jammer genoeg dat laatste”, aldus Cornelissens.

,,We moeten het er maar eens met elkaar over hebben of we dat niet moet veranderen.”

Het doek viel definitief voor Van Nispen toen de thuisploeg in de ultieme slotfase met twee treffers het pleit ruimschoots wist te beslechten. Cornelissens denkt dat zijn ploeg de afgelopen drie duels voldoende leergeld heeft betaald.

Kampioen
,,Het was vandaag in ieder geval een stuk beter dan een week eerder. Laat ik dat vooropstellen. Desondanks leverde ook deze wedstrijd een nederlaag op. Vorig seizoen speelden we steeds in een 3-5-2 opstelling. Dat heeft ons veel gebracht en zijn we kampioen mee geworden.”

,,Dit seizoen zijn we op dezelfde voet verder gegaan, maar dit hogere niveau blijkt dat toch niet helemaal te werken. We moeten het er maar eens met elkaar over hebben of we dat niet moet veranderen.”

Archiefoto: Carlijn Stortelder