Mike Dam speelt volgend voetbaljaargang weer in het rood-geel van Ter Leede. De aanvaller stelde het behalen van zijn TC2-diploma steeds uit en kreeg vorig seizoen bij Stormvogels dé kans om het voetballen en het behalen van dat diploma te combineren. Daarnaast betaalde de club de (peperdure) cursus. Het was perfect voor hem, maar een aderlating voor Ter Leede. Nu hij zijn diploma echter bijna in de pocket heeft en er goede gesprekken met Ter Leede zijn geweest, is de geliefde speler volgend seizoen weer in de Bollenstreek te bewonderen. 

,,Ik heb altijd contact gehouden met Ter Leede”, zegt de Haarlemmer. ,,Onder andere met Jan Blankespoor, teamleider van het eerste. Toen ik vertelde dat ik bijna klaar was met mijn TC2, werd ik door een jeugdcoördinator benaderd, met de vraag of ik iets in de jeugd wilde gaan betekenen. Daar werd ik gelijk heel erg enthousiast van. Dat wilde ik wel gaan combineren met het spelen in het eerste elftal. Echt een hele mooie kans.”

Het afgelopen jaar stond bij Dam dus grotendeels in het teken van het behalen van zijn TC2-diploma. En dat was moeilijker dan hij had verwacht. ,,Vooral het onderwerp ‘periodisering’ was lastig”, geeft hij aan. ,,Dat is een groot gedeelte van de hele cursus en het lesmateriaal ging best diep op de materie in. Je kijkt in eerste instantie als voetballer naar dat onderwerp, niet als trainer. De crux voor mij was om dat om te draaien. Ik moet nu nog twee examens afleggen, dus dat wordt nog wel even spannend.”

,,Het zou natuurlijk hartstikke mooi zijn als ze naar de Derde Divisie promoveren. Krijgen we weer van die prachtige derby’s”

Volgend seizoen is Dam dus veel bij Ter Leede te vinden. Voor de club is het fijn dat hij terugkeert, want het is bekend dat er na dit voetbaljaargang een flink aantal spelers vertrekt. ,,Er blijven ook nog wel wat jongens over die ik ken. Maar er komen ook een hoop nieuwe, jonge gasten bij. Dat vind ik juist leuk. Het heeft mij dan niet aan het twijfelen gezet om niet terug te keren naar Ter Leede. De club zelf is mooi. Maar de Bollenstreek als voetbalregio natuurlijk ook.”

Dam had naast Ter Leede ook voor talloze andere clubs kunnen kiezen. Zijn telefoon heeft namelijk een tijdje roodgloeiend gestaan. ,,Ja, ik ben echt veel gebeld. Ook toen ik besloot van Ter Leede naar Stormvogels te gaan. Dat doet je goed, zeker. Maar tegen het aanbod van Ter Leede kon niemand op.”

Derby’s
Ook verenigingen uit hogere divisies wisten de aanvaller te vinden, maar ook zij konden hem niet paaien. Stiekem hoopt hij wel dat zijn nieuwe club dit seizoen goed afsluit. ,,Ter Leede speelt nu nog in de Hoofdklasse, maar het zou natuurlijk hartstikke mooi zijn als ze naar de Derde Divisie promoveren. Krijgen we weer van die prachtige derby’s.”

Hoe het met zijn fysieke gesteldheid is na een jaartje voetballen in de Tweede Klasse? ,,Goed hoor. Ik werk in een sportschool en heb dat het afgelopen jaar goed op peil weten te houden. Het zal misschien wel weer even wennen zijn, het voetbal op een hoger niveau. Maar ik verwacht niet dat dit problemen op gaat leveren.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)