,,De messen zijn voor de volgende editie alweer geslepen”, valt de winnaar van de VIDB BusinessCup 2018 Hedwig Damen direct in huis. Hij is eigenaar van het bloembollenexportbedrijf HC Damen uit Voorhout en is naast deelnemer van de BusinessCup ook liefhebber van het voetbal in de Bollenstreek. 

Zijn club? Foreholte. Een bloeiende vereniging in het hartje van de Bollenstreek, waar hij zelf ook sponsor is. Afgelopen jaar werd hij dan ook door zijn medesponsoren bij de club er op geattendeerd dat er rond de tijd van juni een leuk evenement plaatsvond bij FC Rijnvogels. ,,Die gasten zeiden eigenlijk: je moet gewoon meedoen. Daarom besloten we maar om ons in te schrijven.”

Penalty’s
En dat bleek een succes. Het bedrijf groeide in het toernooi en stootte na een paar ‘thrillers’ door naar de finale van de VIDB BusinessCup. ,,Wij gingen natuurlijk voor de finale, dat lijkt mij duidelijk”, gaat Damen verder met een knipoog. ,,We moesten onderweg naar de finale twee keer penalty’s nemen en die wonnen we. Dat tekent het doorzettingsvermogen van het team dat we hadden.”

,,Wij hadden die middag een aantal jongens van Foreholte in ons team. Met Matthijs Guijt hadden we een dispensatiespeler, omdat we geen keeper hadden. Verder leeft voetbal bij ons in het bedrijf enorm. Veel gasten die bij ons werken spelen bij Foreholte en ik denk dat dat ons succes heeft gebracht.”

Als de baas van het bloembollenexportbedrijf terugblikt op die warme dag in juni, klinkt hij tevreden. Het eerste wat hij zich herinnerde, was de goede sfeer die heerste op De Kooltuin. ,,Alles was tot in de puntjes geregeld. Daarnaast vond ik het erg gezellig. Er was ruimte om een hapje te eten en een lekker biertje te drinken. Prima toch? Ook de gasten hebben het als onwijs leuk ervaren en daar gaat het om. Ik vond het ook mooi dat een ventje van elf bij ons mee kon voetballen en het ook nog leuk deed. Dat zijn dingen die je bij blijven.”

Carved Art
Niet alleen de gezelligheid en sfeer blijft hangen bij de eigenaar. Na het winnen van het toernooi volgde er naast een trofee nog een blijvende herinnering. ,,Wij kregen ons logo in hout gesneden en die staat nu op een mooi plekje bij ons in de kantine. Elke ochtend als ik op de zaak kom, dan is dat het eerste waar ik tegenaan loop.”

Het logo van ‘FC De Rebellen’ uitgesneden in hout door Carved Art.

,,Komend jaar doen we ook weer mee. De eerste plaats zorgde automatisch voor plaatsing voor het komende jaar. Daar moeten we natuurlijk gebruik van maken. Die gasten zijn alweer scherp voor de volgende editie. Als iedereen blessurevrij blijft, dan moet het goed komen.”

Wil je ook meedoen? Schrijf je dan hier in

Foto’s: Frank Venema en Carved Art

Lees ook: ‘De emmer liep over voor vertrekkende Zwetsloot: ,,Hadden ze kunnen zien aankomen”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen