Voor Martine van der Slot het wist, had ze het al gezegd: ,,Dan gooien we de kantine toch open?” Spijt heeft ze niet van die opmerking. Integendeel. De vrijwilligster van VVSB wil er alles aan doen om ook de ‘thuisblijvers’ een mooie avond te laten beleven. Tijdstip: woensdagavond 18:30 uur. Locatie: kantine VVSB. De kwartfinale van de KNVB-Beker FC Den Bosch – VVSB moet voor de hele club een feestje worden.

Vlak na de loting van de KNVB-Beker liet FC Den Bosch doorschemeren 600 kaarten beschikbaar te stellen voor de Noordwijkerhouters. Veel te weinig dachten ze bij VVSB. Van der Slot bedacht zich geen moment en wilde de kantinedeuren open zetten voor alle mensen die geen kaartje konden bemachtigen. De rest is geschiedenis. VVSB wilde meer kaarten en kreeg die ook. Uiteindelijk reizen er zo’n dertienhonderd supporters naar Den Bosch af.

,,Het plan om de kantine open te zetten en daar met z’n allen te kijken op een scherm is altijd open blijven staan”, legt Van der Slot uit. ,,Als we ‘maar’ 600 kaarten hadden gehad, dan had de kantine helemaal vol gezeten, nu hopen we daar nog steeds op.” Van der Slot heeft specifieke doelgroepen voor ogen. ,,Het zijn mensen voor wie de reis bijvoorbeeld te veel moeite kost. Maar ook mensen die de hele dag moeten werken. VVSB speelt al om 18:30 uur en als je geen vrij kan krijgen van je werk, of het is te ver weg voor je, dan kan je in de kantine blijven kijken.”

Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht. ,,Ook kinderen zijn natuurlijk welkom, wel met begeleiders of ouders. Voor veel kinderen zal het te laat worden zo’n avond in Den Bosch. Maar ook zij verdienen een avond in zo’n leuke sfeer.”

Sfeer
De kantine moet om een goede sfeer te creëren een paars-geel bolwerk worden. Maar niet te gek. ,,Het scherm moet wel zichtbaar blijven, hoor”, lacht Van der Slot. ,,We hebben ook een nieuw scherm. Die zou er al komen, maar dat proces is wat vervroegd voor deze wedstrijd. Verder gaan we om 17:30 uur open, een uur voor de wedstrijd. In principe kunnen de mensen na afloop in de kantine blijven om de supporters en spelers op te wachten. We gaan daarom ook tenten plaatsen en misschien gaan bijvoorbeeld het jeugdhonk en de bestuurskamer nog open, om iedereen te faciliteren. Alleen de mensen met een kaartje van de wedstrijd of een kaartje dat ze in de kantine hebben gezeten zijn welkom.”

Omdat Van der Slot zichzelf heeft vooruitgeschoven om de kantine draaiende te houden, kan de vrijwilligster zelf niet mee naar Den Bosch. Jammer, maar geen ramp. ,,Mensen vroegen het ook aan mij: ‘Weet je het heel zeker, Martine?’ Ja, was en is daarop mijn antwoord. Het kan hier namelijk ook een heel bijzonder sfeertje worden. Ik ga het zeker op een andere manier beleven dan de supporters in Den Bosch. Maar zeker niet minder. Ik denk dat het mij ook wel iets extra’s geeft als we dan de supporters en spelers onthalen die van de wedstrijd terugkomen.”

Halfvol
En ook qua gevoel over de wedstrijd zit het wel goed bij Van der Slot. Want waarom zou VVSB geen kans maken tegen de middenmoter in de Jupiler League? ,,Het glas is half vol en niet half leeg”, klinkt Van der Slot opportunistisch. ,,Winst zou toch super zijn? Dan gaan we dit circus weer opzetten. Als ze verliezen is het natuurlijk hartstikke zuur, maar zijn we alsnog trots dat ze zover zijn gekomen. Het wordt hoe dan ook fantastisch. Over een paar jaar praten we hier nog steeds over.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)