Yordi Teijsse werd in de rust van de wedstrijd tegen FC Rijnvogels door Quick Boys bedankt voor bewezen diensten. De spits had vorig seizoen met dertig treffers een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de Katwijkers in de Hoofdklasse B. Hij verdiende een transfer naar het Schotse Dundee FC en tijdens zijn eerste vrije weekend kreeg hij de kans om afscheid te nemen van de fans. Teijsse kon dat gebaar van de club zeer waarderen, maar weigerde van een definitief vaarwel te spreken.

Teijsse zou namelijk in de toekomst graag weer het Quick Boys-tricot aantrekken. ,,Als ze me dan nog willen natuurlijk”, grijnsde Teijsse. ,,Nee, dat lijkt me duidelijk. Ik heb hier zulke mooie tijden beleefd. We zijn altijd eerlijk en heel goed voor elkaar geweest. Dat ze dit voor mij regelen zegt veel over hoe Quick Boys is, en de grootte van de club.”

,,Als je tegen Celtic negentig minuten in de basis mag spelen en een goede indruk achterlaat, ook bij de Celtic-spelers, dan weet je dat je moet volhouden.”

De 24-jarige Teijsse kende een lastig begin in Schotland en werd getroffen door heimwee, maar langzamerhand begint hij zijn draai te vinden. ,,Natuurlijk had ik heimwee, het zou ongezond zijn als ik het niet had gehad. Als je hier zo gewaardeerd wordt en je hele leven in Amsterdam woont, dan is het lastig om opeens alleen in Dundee te zijn. Ik ben iemand die van leuke dingen houdt: familie, vrienden en spelletjes. Maar soms moet je dingen opofferen. Ik zal mijn geluk wel gaan vinden.”

Vorige week speelde Teijsse voor het eerst negentig minuten en dat uitgerekend tegen grootmacht Celtic. ,,Ik ben naar Dundee gekomen om goals te maken en te spelen. Ik heb een goal in de beker gemaakt, maar wil veel meer. Als je tegen Celtic negentig minuten in de basis mag spelen en een goede indruk achterlaat, ook bij de Celtic-spelers, dan weet je dat het een goede stap is geweest en moet volhouden.”

[youtube id=”ehC_u7m6ZxE” width=”620″ height=”360″]

Teijsse kreeg zaterdag ook de prijs voor het VIDB Topscorersklassement uitgereikt. Daarover later meer. 

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO