"banner

Mike van Veen kreeg zondag na afloop van de verloren topper bij Purmersteijn (2-0) de complimenten van Aidan Ryan, eigenlijk een vergelijkbare speler. SV Hillegom had daardoor twee vleugelflitsers op de flank: klein van stuk, maar razendsnel. Van Veen had bij absentie van Jeroen Dedel de kans gekregen om zich te profileren en deed dat naar behoren. ,,Ik ben blij met elke minuut.”

Dat de middenvelder annex aanvaller afgelopen zomer besloot om op de Zanderij te gaan spelen, werd in huize Van Veen met plezier ontvangen. Vooral door zijn vader. ,,Vroeger heb ik altijd bij vv Hillegom gespeeld”, vertelt zoon Mike. ,,Mijn vader doet veel vrijwilligerswerk bij de club en heeft ook meegeholpen aan de fusie. Hij zat altijd wel een beetje aan mij te trekken om terug naar Hillegom te komen.”

‘Goed gevoel’
Afgelopen zomer was het moment daar. ,,Na twee seizoenen in de jeugd van UVS en een jaartje bij FC Lisse dacht ik: waarom niet eigenlijk? SV Hillegom is een prachtige club en waarom zou ik hier geen prachtige jaren mee kunnen maken? Ik ben in een goede groep terechtgekomen en heb het uitstekend naar mijn zin. Het geeft me een goed gevoel.”

,,Natuurlijk sta ik het liefst op mijn eigen plek. Maar ik zit in een lekkere vorm en denk dat ik die kans op het middenveld vanzelf wel een keer ga krijgen.”

Met zijn 20 jaar heeft Van Veen nog een heel voetballeven voor zich. Vooralsnog telt hij zijn zegeningen. ,,Dit is voor mij nu een prima niveau, al is het niet het niveau waarop ik uiteindelijk wil stranden. Maar op mijn leeftijd bovenin de Eerste Klasse meedraaien, dan heb je niet te klagen. Ik kom bij FC Lisse vandaan, waar ik met het tweede Reserve Hoofdklasse speelde. Je kunt het qua niveau vergelijken, maar de ambiance bij Hillegom is natuurlijk veel mooier. Je krijgt meer aandacht, dus je kunt jezelf ook beter profileren. Alle zaken, ook buiten het voetbal om, zijn fantastisch geregeld bij Hillegom.”

img_5370

Wat nog ruimte voor verbetering biedt, is zijn plek binnen de selectie. Van Veen erkent dat hij op dit moment twaalfde of dertiende man is. Vanzelfsprekend zou hij graag opschuiven richting de eerste elf. Zondag in Purmerend was hij als linksbuiten de vervanger van de geblesseerde topscorer Dedel.

,,Ik ben hier eigenlijk binnen gekomen als middenvelder, maar als de trainer krap zit en mij een goed alternatief voor de linksbuitenpositie vindt, is dat ook prima. Zoals gezegd ben ik blij met elke minuut. Of dat nu als rechtsback, middenvelder of aanvaller is.”

,,Natuurlijk sta ik het liefst op mijn eigen plek”, vervolgt Van Veen. ,,Maar ik zit in een lekkere vorm en denk dat ik die kans op het middenveld vanzelf wel een keer ga krijgen. Het wisselt bij ons ook nog een beetje. Ik denk dat als Dedel niet geblesseerd was geweest, ik misschien zondag wel een kans had gekregen op ’10’.”

Steentje bijdragen
Over zijn optreden in de kraker hield Van Veen gemengde gevoelens over. Hij was niet ontevreden over zijn eigen spel, maar het resultaat stemde teleur. ,,Ik denk dat ik het redelijk heb gedaan tegen een goede tegenstander. Het ging best aardig voor mijn gevoel en ik heb mijn steentje kunnen bijdragen. Alleen was het niet genoeg. We hebben onszelf tekort gedaan door niet te scoren. Deze nederlaag was niet nodig geweest.”

Hoewel voorlopig afgehaakt in de titelrace heeft Hillegom niet te klagen. De ploeg staat als promovendus nog altijd keurig tweede. Van Veen denkt het geheim van zijn ploeg te weten. ,,Het teambelang staat bij ons voorop en dat is heel belangrijk. Het vormt ons en daardoor staan wij nu op de tweede plaats.”

Foto’s: José Mol


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)