,,Een bewuste keuze”. Zo omschrijft Danny de Jel zijn overstap van Katwijk naar buurman Noordwijk. Zijn twee seizoenen durend verblijf op De Krom kunnen achteraf in tweeën worden geknipt. In zijn eerste seizoen veroverde De Jel direct een basisplaats, zijn tweede jaar in Katwijkse dienst werd gekenmerkt door de ziekte van Pfeiffer. Het hield hem langdurig uit de roulatie, waardoor hij zijn basisplaats kwijtraakte.

Het is niet raar dat De Jel dan ook met veel plezier op zijn eerste seizoen bij Katwijk terugkijkt. Met de 27-jarige vleugelverdediger in de ploeg promoveerden de oranjehemden, na een jaar van afwezigheid, weer terug naar de Topklasse. De verdediger maakte van alle spelers in de Katwijkse selectie zelfs de meeste speelminuten. In het daaropvolgende seizoen draaide De Jel vervolgens weer als vanouds mee in het team van Dick Schreuder. Niets stond hem in de weg. ,,Totdat de ziekte van Pfeiffer mij velde. Dan ben je er langdurig uit. Michiel van Dam deed het op mijn plek gewoon goed, waardoor ik ernaast kwam te staan”, blikt de linkspoot terug op de voor hem vervelende periode.

Ambitie

Hoewel de beleidsmakers bij Katwijk hem graag wilden behouden, ging de Hagenaar zijn eigen weg. ,,De keuze om mijn heil ergens anders te zoeken werd mede bepaald door mijn leeftijd”, vertelt hij. ,,Mijn beste jaren moeten er nu aankomen. Al snel hapte Noordwijk toe. Vooral de visie van trainer Dogan Corneille heeft ertoe geleid dat ik uiteindelijk voor Noordwijk heb gekozen. Hij wil graag aanvallend voetbal spelen en dat is wat ik als verdediger ook ambieer. Daarmee ben ik bij Noordwijk op mijn plek. Zo voel ik het. Ook nu de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen is.”

,,Dat ik ook bij Noordwijk zal moeten knokken voor een basisplaats, was en is mij duidelijk”, gaat de Noordwijk-speler verder. ,,Het grootste gedeelte van het vorige seizoen stond de defensie als een huis. Ik zal er veel voor moeten laten zien, maar dat besefte ik al toen ik voor Noordwijk koos.”

Op nul beginnen

Ondanks zijn wat teleurstellende tweede seizoen bij Katwijk, is De Jel er met een goed gevoel vertrokken. ,,Daarom zal ik, als de gelegenheid zich voordoet, ook nog weleens mijn gezicht laten zien op De Krom. Maar op dit moment ligt mijn focus volledig bij Noordwijk. Met die ploeg wil ik kampioen worden. Schrijf dat maar op”, klinkt het stellig. ,,We hebben er de selectie voor en moeten niet meer naar het verleden kijken. Iedere club begint straks gewoon weer op nul”.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)