,,Het is misschien wel het mooiste compliment dat je Danny kunt geven”, sprak Ted Verdonkschot, trainer van Rijnsburgse Boys in de gouden jaren. ,,Op het moment dat-ie meespeelde, hoorde je niemand over hem. Maar als Danny niet meedeed, misten we hem. Zo’n type was hij.”

Het was zaterdagmiddag op de Middelmors een feest der herkenning. Na afloop van het oefenduel van de hoofdmacht tegen Jong FC Utrecht (0-0) volgde de afscheidswedstrijd van Danny van der Vijver. De middenvelder werd daarmee in het zonnetje gezet en bedankt voor bewezen diensten. Van der Vijver besloot het eind vorig seizoen na veertien jaar bij de selectie voor gezien te houden.

Van der Vijver is een ingetogen persoon, iemand die in gezelschap het beste gedijdt op de achtergrond. Maar ditmaal draaide het allemaal om hem en de Rijnsburger vervulde zijn taak met verve.

20160730_173847

Allemaal waren ze op verzoek van Van der Vijver gekomen, de kanonnen van Rijnsburgse Boys dat tussen 2006 en 2008 driemaal op rij kampioen werd. Van Martijn Gootjes tot Menno van Roosmalen en van Raymond Kolder tot Richal Leitoe en Djuric Ascencion. Een door Van der Vijver samengesteld sterrenteam nam het op tegen Rijnsburgse Boys 6, waarin hij gaat afbouwen.

Een groot krachtsverschil was op voorhand ingecalculeerd. Diverse spelers van het sterrenteam ballen nog op een redelijk niveau. Zo is vooral de zaterdagtak van EDO, uitkomend in de zaterdagse Tweede Klasse, een populaire bestemming. Het werd uiteindelijk 5-0, maar dat was van ondergeschikt belang. Het draaide om het samenzijn en natuurlijk vooral om Van der Vijver, die een paar minuten voor tijd een publiekswissel kreeg. Zelfs de doorgaans nuchtere Van der Vijver leek er emotioneel van te worden.

[youtube id=”MUV1Kuwj5wg” width=”620″ height=”360″]

,,Ja, het zit er nu echt op”, vertelde Van der Vijver een kleine tien minuten later, na afloop van de wedstrijd. ,,Ik heb er echt van genoten. Mooi ook dat al die jongens zijn gekomen. We hadden destijds een prachtige groep. Nu ga ik lekker in Rijnsburgse Boys 6 voetballen. Die gasten trekken al jaren aan me, en het is tijd om te gaan.”

Zijn voormalige trainer Verdonkschot, onder wie Van der Vijver groot werd, was lovend over zijn oud-pupil. ,,Danny heeft zich ontwikkeld tot een topamateurvoetballer. Hij was onmisbaar in het systeem dat wij speelden: een echte box-to-box-speler, dodelijk voor het doel van de tegenstander, maar ook heel sterk in de duels. Hij had eigenlijk alles wat ik graag in een nummer 10 zie.”

Van der Vijver kan buigen op een indrukwekkende conduitestaat en een rugzak vol mooie herinneringen. Maar waar heeft hij het beste gevoel aan overgehouden? ,,Aan de kampioenschappen, en dan vooral de eerste. Lisse-uit was schitterend. Maar ook aan het kampioensduel bij Heerjansdam bewaar ik goede herinneringen. Daarnaast hebben we prachtige bekerwedstrijden gespeeld en zelfs nog een keer de landelijke beker gepakt. Zoals ik net al zei, het is een prachtige tijd geweest.”

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC